https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Lendavi predstavili 9. Srebrno žogico

Mansarda, Lendava, 12.04.2014 ob 10:00  

BK Mladost je teden pred organizacijo največjega mednarodnega mladinskega tekmovanja, na novinarski konferenci predstavil 9. Srebrno žogico Lendava 2014. O podrobnostih sta spregovorila predsednik kluba Bojan Sekereš in trener Denis Pešehonov.


Turnirja naj bi se udeležilo od 150 do 190 igralk in igralcev, vendar bo natančno število znano po zaključku prijav - 13. aprila. Predsednik kluba upa na dobro izvedbo turnirja, ki se bo začel v petek 18. Aprila: »Vabila smo razposlali klubom iz Avstrije, Češke, Slovaške, Madžarske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Ukrajine in Italije. Žal se zaradi razmer v njihovi domovini Ukrajinci turnirja ne morejo udeležiti … Skušali bomo prispevati tudi k promociji mesta in države,« je dejal Sekereš.

Pešehonov: Naj igralci pokažejo borbenost

Pešehonov je predstavil igralce, ki bodo zastopali klub. V kategoriji do 19 let bosta nastopila Vito Hozjan in Nejc Šendlinger, v U15 Maša Doler in Ajet Džemaili, v U13 Tameron Hranilović in Jožef Horvath, v najmlajši kategoriji U11 pa Anel Hac Györkös in Alex Gerič. »Pri starejših bi bili zadovoljni s prebojem iz skupine, torej s četrtfinalom, v mlajši kategoriji pa si želim, da bi igralci pokazali čim več borbenosti in si nabrali izkušenj, saj navsezadnje rezultat ni toliko pomemben,« pravi Pešehonov. Bojan Sekereš je k temu dodal, da bi v najmlajši kategoriji lahko pričakovali kakšno kolajno, saj sta omenjena igralca že lani na turnirjih pokazala, da lahko posežeta po odličjih.

Za nemoteno organizacijo bodo skrbeli člani kluba

Kar zadeva organizacijo, bo pri njej sodelovalo večje število članov kluba, saj bo treba zagotoviti potek tekmovanja na dveh prizoriščih, v dvoranah DOŠ I in DSŠ Lendava. Poleg tega se letos uvaja dodatna kategorija, to je tekmovanje v U11. Otvoritev turnirja bo v petek 18. aprila, okvirno ob 15. uri, s tekmami se bo nadaljevalo do 21. ure, v soboto ves dan, v nedeljo pa bodo na sporedu zaključni dvoboji, ki se bodo igrali le v dvorani DSŠ.

Ob robu Srebrne žogice je bilo še nekaj besed namenjenih športnemu turizmu in pripravah tujih igralcev, kakršne so lani izpeljali ruski tekmovalci, ki so bili po besedah Pešehonova zelo zadovoljni s pogoji, ki jih nudi Lendava. Tako bodo tudi letos znova prišli, predvidoma junija. Podobno se vsako poletje v Lendavo vračajo Čehi na rekreativni kemp, kjer imajo na razpolago dvorano in drugo športno infrastrukturo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.