https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

AVTOMOBILIZEM

Novi Audi RS 3 - športna eleganca

26.11.2010  

Pri Audiju so v teh dneh predstavili novo top različico modela A3, ki temelji na bolj praktični izvedbi z imenom sportback. Ker pa je nova verzija te 5-vratne kombi-limuzine ob rojstvu prejela tudi prestižno oznako RS, smo istočasno dobili tudi novega člana te športno orientirane družine avtomobilov.

Obujanje spomina na slavni trivratni kupe

Novi nemški štirikolesno gnani 'Hot-Hatch' (dolžina (približna): 4,3 metra, širina (približna): 1,77 metra, višina (približna): 1,4 metra, masa avtomobila: 1575 kg) je opremljen s 5-valjnim TFSI bencinskim pogonskim agregatom iz kupe modela TT RS (prostornina motorja: 2,5-litra), ki s svojimi akustičnimi in ostalimi lastnostmi poskrbi za obujanje spomina na slavni kompaktni trivratni kupe original iz zgodnjih osemdesetih let prejšnjega stoletja, sicer znan kot 'Ur-Quattro'.

Sodoben Audijev bencinski petvaljnik (kompresija motorja visoka): 10.0:1, masa pogonskega motorja: 183 kg, lahko ob pomoči visokih motornih vrtljajev ('red line': 6800 vrt./min.) in velikega turbo polnilnika z največjim polnilnim tlakom 1,2 bara, razvije 340 KM ter 450 Nm motornega navora v območju od 1600 do 5300 vrtljajev v minuti.

Od 0 do 100 kilometrov na uro v 4,6 sekunde

Za prenos te impresivne 'kombilimuzinske' zaloge moči do vseh štirih koles pa skrbi 7-stopenjski DSG S tronic menjalnik, ki lahko vozniku omogoči več načinov prestavljanja, 'S' (sport) gumb pa lahko uporabniku omogoči še boljšo odzivnost pedala za plin, istočasno pa tudi povsem nove akustične doživljaje, ki nastajajo ob rjovenju iskrivega pogonskega agregata.

To iskrivost dokazujejo tudi uradne številke, ker bo pospeševanje od 0-100 km/h končano v 4,6 sekunde, končna hitrost pa je tudi v primeru te visokozmogljive kombilimuzine omejena na 'gentlemanskih' 250 km/h.

Ker se na krovu tega avtomobila nahaja tudi rekuperativni sistem in ostala tehnologija, ki znižuje porabo goriva, so Nemci ob omenjanju uradnih številk skromni, sploh ob pogledu na zmogljivosti avtomobila, ker omenjajo povprečnih 9,1 litra na 100 prevoženih kilometrov (CO2: 212 g/km).

Spisek serijsko vgrajene opreme je zelo obširen, ponujajo tudi dodatne strešne sani, ki bodo lahko pripomogle še k večji praktičnosti te petvratne družinske izvedbe, ki se bo pojavila na tržišču v pomladi leta 2011.

Foto: Audi

Vir: www.avto.info

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.