https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Občina Tišina: Občinski svet potrdil Zaključni račun proračuna za leto 2013

Tišina, 14.04.2014 ob 7:00  

Občinski svet občine Tišina je na 31. redni seji potrdil predlog Zaključnega računa proračuna za leto 2013 z nekaterimi dopolnitvami. Obravnaval in sprejel je tudi odmero nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za leto 2014 ter določil normative za sprejem otrok v vrtec pri Osnovni šoli Tišina.

Občinski svet občine Tišina je proračun za leto 2013 sprejel na 22. redni seji, dne 04. 04. 2013. Višina proračuna za preteklo leto je znašala 4.480.929 evrov. Občina Tišina je poslovanje v preteklem letu zaključila s presežkom odhodkov in izdatkov nad prihodki in prejemki v višini 319.324 evrov. V letu 2013 se ni zadolžila in ni imela likvidnostnih težav.

 

Večji realizirani projekti v letu 2013

V okviru sprejetega proračuna je občini Tišina v preteklem letu uspelo skoraj v celoti realizirati vse načrtovane investicije. V omenjenem proračunu je bilo 41 odstotkov vseh odhodkov namenjenih tekočim vlaganjem na področju kmetijstva za pet komasacijskih območij (Borejci, Sodišinci, M. Petrovci, Krajna in Gederovci). Načrtovana sredstva proračuna na področju cestne dejavnosti so pripadala projektu Rekonstrukcije ceste skozi Borejce – 1. faza, na področju izobraževanja pa so se lotili izvajanja projekta Energetska sanacija Osnovne šole Tišina. V sprejetem proračunu za leto 2013 je bila načrtovana tudi ureditev kolesarskih počivališč po vaseh, postavitev igral za otroke, urejanje odvodnje po vaseh, obnova vaško gasilskih domov v občini Tišina, izgradnja zbirno – sortirnega centra Puconci, ureditev avtobusnega postajališča v Zgornjih Petanjcih in komunalna ureditev Murski Črnci – veliki kompleks.

Na področju samooskrbe je pomembnejši projekt preteklega leta bil Pomurski vodovod – Sistem B in projekt Ureditev Bathyanijevega dvorca na Tišini. Preostali del realiziranih investicijskih odhodkov je pripadal predvsem področju cestne dejavnosti za projekt Izgradnja ceste Gederovci – Sodišinci, vzdrževanje javne razsvetljave po vaseh ter preplastitve in asfaltiranje cest po vaseh.

 

Nekaj prostih mest za vpise v vrtec med letom

Od 01. 05. do 31. 08. 2014 je lahko v oddelke 1. starostnega obdobja v starostno homogene oddelke vključenih največ 12 otrok in prav tako v starostno heterogene oddelke največ 12 otrok. V oddelke 2. starostnega obdobja je lahko v starostno homogene oddelke 3-4 letnih otrok vključenih največ 15 otrok, v starostno homogene oddelke 4-5 in 5-6 letnih otrok pa največ 23 otrok.

Od 01. 09. 2014 dalje pa bo lahko v oddelke 1. starostnega obdobja v starostno homogene oddelke (od 1 do 2 let) vključenih največ 13 otrok in v starostno homogene oddelke (od 2 do 3 let) največ 14 otrok. V oddelke 2. starostnega obdobja bo lahko v starostno homogene oddelke 3-4 letnih otrok vključenih največ 18 otrok, v starostno homogone oddelke 4-5 letnih otrok največ 19 otrok in v starostno homogene oddelke 5-6 letnih otrok največ 24 otrok.

Seznanitev in obravnava poročil o delu v letu 2013

Na 31. redno sejo Občinskega sveta občine Tišina so bili povabljeni direktorji in predstavniki raznih inštitucij in ustanov. Lanskoletna poročila in načrte za letošnje leto so predstavili Nataša Meolic, direktorica Centra za socialno delo Murska Sobota, Jasna Horvat, direktorica Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, Drago Dervarič, direktor Saubermacher&Komunala d.o.o. Murska Sobota, Franc Cipot, direktor Centra za ravnanje z odpadki Puconci d.o.o., Sonja Rošer, ravnateljica Osnovne šole Tišina, Danijel Kolman, član sveta zavoda Osnovne šole Tišina, Vlasta Glavač iz Doma starejših Rakičan, Marjan Šiftar iz Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija, Tomislav Habulin iz Policijske postaje Murska Sobota in drugi.

 

Župan o podpisu pogodbe za obnovo Bathyanijevega dvorca

Po besedah župana Franca Horvata je bila 17. marca 2014 podpisana pogodba o javnem zasebnem partnerstvu z dr. Dejanom Kövešem, ki je bil izbran na javnem razpisu. S podpisom te pogodbe se bo obnovil dvorec v parku na Tišini, ki bo končno dobil svoj namen. Ves ta čas je bil omenjeni dvorec tudi iskanje priložnosti občine Tišina in občine Cankova s skupnim ciljem, da se prostorom v dvorcu da neka namembnost. "Če bi mi kdo rekel 2 leti nazaj, da bomo pristopili k tej pogodbi mu ne bi verjel, ampak tukaj je šlo za sodelovanje vseh vpletenih, se pravi občine, zasebnega partnerja in tudi zavoda za varstvo kulturne dediščine, ki je prisluhnil občini in odstopil od prejšnjih zahtev po ureditvi dvorca v prvotno stanje. Pričakujemo, da se bo ta investicija dokončala do januarja 2016," je v svojem nagovoru pojasnil župan. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.