https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Policija bo pogosteje merila hitrost, zato vozite po omejitvah

15.04.2014 ob 8:15  

Zaradi prepogostih kršitev prekoračitve hitrosti na cestah, bo policija izvajala nadzor na vseh cestah

 

Po vsej državi bodo policisti v tem tednu poostreno nadzorovali hitrost. Gre za evropsko usklajen nadzor hitrosti na cestah in nadzor nad vozniki pod vplivom alkohola. Enako bo nadzorovana tudi uporaba varnostnih pasov in nedovoljena uporaba telefonov med vožnjo. Policija predvsem opozarja, da je varnost na cestah odvisna v veliki meri od voznikov samih.

Na prekoračitve dovoljenih hitrosti vplivajo posamezni dejavniki, med katerimi sta lepo vreme ter dobri vozni pogoji. Enak dejavnik je  tudi dobra preglednost, kar pa, po oceni policije, daje voznikom lažno varnost. Zaradi teh in še ostalih ne navedenih pogojev, se bo izvajala akcija kontrole prekoračitve predpisov. Enak proces bo izveden tudi med 25 in 29 junijem in med 18. in 24. avgustom. Evropsko usklajen nadzor hitrosti , po poročanju v AvtoFinancah, koordinira mreža prometnih policij TISPOL.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.04.2014 ob 13:41 ms gost

      Sigurno majo zapovest od AB kelko trbej dnevno skasejrati za proračun .

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.04.2014 ob 17:02 piki gost

      V proračunu je 200 miljonska luknja in z radarji jo bodo poizkušali delno zakrpati !

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.04.2014 ob 19:56 ivo gost

      kako je treba na cestah lezi denar v austriji mora nekaj naredit policaj da dobi svojo placo kaj pa nasi spijo ned slubenim casom

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.