https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Aha Mura: Nemškega podjetja Uniontrust še ni v pomoč

15.04.2014 ob 11:45  

Prihod finančnega investitorja v pomoč lastikoma Aha Mure ter celotne Mure še ni. Bančne terjatve in dolg Aha Mure naj bi v mesecu marcu poplačalo nemško posredniško in finančno podjetje Uniontrust.

Omenjeno podjetje izvaja bistvene naloge v pomoč podjetjem in lastnikom, pri čemer odkupijo terjatve podjetij. Gre namreč za posle v domeni obeh lastnikov. V slovenskem primeru gre torej za sodelovanje med Aha skupino in podjetjem Uniontrust.

Po drugi strani pa je nenavadno, da kljub obljubah nekaterih partnerjev, ki želijo ostati v Muri, ni bil omogočen stik s potencialnimi rešitelji skupine. Aha Mura je te dni začela obetaven posel šivanja nahrbtnih torbic. Pri kosu naj bi zaslužili šest evrov, zašili pa naj bi nekaj deset tisoč kosov. Na prvi pogled donosen posel, ki bi lahko izboljšal finančni položaj Mure, a se v Muri ponovno srečujejo s problemom neustrezne tehnološke opreme za tovrstno šivanje in z organizacijo proizvodnje. 

Zgodba s sedanjima lastnikoma Aha Mure bi se morala končati do konca meseca. Če bo formaliziran dogovor na nedeljskem koalicijskem sestanku, po katerem naj bi se učinkoviteje začeli pobirati davki, se zavlačevanje s stečajem lahko nadaljuje. Po tem dogovoru naj bi z učinkovitejšim pobiranjem davkov vlada s spremembo ustrezne zakonodaje omogočila tudi reprogramiranje davčnega  dolga in tako pomagala nekaterim podjetjem, da se izvijejo iz finančnega krča. Aha Mura pogojev za reprogramiranje davčnega dolga ne bo imela. Zgodi pa se lahko, da bosta lastnika to možnost poskušala izkoristiti in še naprej izčrpavala podjetje.

Vir: pomurje.si

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.04.2014 ob 12:00 plagijat gost

      Napovedanega finančnega investitorja, ki naj bi pomagal lastnikoma Aha Mure in celotne Aha Skupine iz finančnega krča, še ni. Napovedano je bilo, da bo nemško posredniško in finančno podjetje Uniontrust do konca marca pripravilo vse potrebno ter poplačalo bančne terjatve (ob ustreznem diskontu) in davčni dolg celotne Aha Skupine. Zagotovilo pa naj bi tudi obratna sredstva družbam za nemoteno poslovanje. Uniontrust je specializirano podjetje, ki se ukvarja s posredniškimi posli in finančnim inženiringom. Pomaga reševati lastnike in njihovo lastnino z odkupom in poplačilom terjatev. Dolgove lastniki plačujejo omenjeni družbi. Gre za posel, ki je izključno v domeni obeh lastnikov Aha Skupine in onadva bosta morala prepričati finančne posrednike, da zavarujejo njuno lastnino z interventnim vstopom v skupino. Po drugi strani pa je nenavadno, da kljub obljubi nekaterim partnerjem, ki želijo ostati v Muri, ni bil omogočen stik s potencialnimi rešitelji skupine. Aha Mura je te dni začela obetaven posel šivanja nahrbtnih torbic. Pri kosu naj bi zaslužili šest evrov. Šlo naj bi za šivanje nekaj deset tisoč kosov. Na prvi pogled donosen posel, ki bi lahko izboljšal finančni položaj Mure. Toda ponovno se srečujejo s problemom neustrezne tehnološke opreme za tovrstno šivanje in z organizacijo proizvodnje. Zgodba s sedanjima lastnikoma Aha Mure bi se morala končati do konca meseca. V tej zgodbi je nova past. Če bo formaliziran dogovor na nedeljskem koalicijskem sestanku, po katerem naj bi se učinkoviteje začeli pobirati davki, potem se zavlačevanje s stečajem lahko nadaljuje. Po tem dogovoru naj bi z učinkovitejšem pobiranjem davkov vlada s spremembo ustrezne zakonodaje omogočila tudi reprogramiranje davčnega dolga in tako pomagala nekaterim podjetjem, da se izvijejo iz finančnega krča. Aha Mura pogojev za reprogramiranje davčnega dolga ne bo imela. Zgodi pa se lahko, da bosta lastnika to možnost poskušala izkoristiti in še naprej izčrpavala podjetje. tak je napisano na pomurju .si me zanima što od koga kopera ???

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.04.2014 ob 12:18 ms gost

      V JNA so pravili ; Obečanje ludom radovanje ......

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.04.2014 ob 12:38 Stewen gost

      JANKO-JANEZ JE ZAKON - Gost Plagijat (slovensko Ponaredek)je objavil odličen komentar kot odmev na nekajvrstično poročilo Pomurca o neprihodu Rešitelja Mure. Bil sem vesel, ker je v rubriki dober komentar. Na koncu pa se je izkazalo, da gre za prepis komentarja iz konkurenčne spletne strani Pomurje.si. Tam sta navedeni tudi incialki resničnega avtorja (J)anka (V)otka, dolgoletnega urednika Vestnika, po odhodu zaslužnega Ludvika Kovača-Lajčija v pokoj, ki je prej "pokrival" Muro, pa nad njo zdaj bdi gospod Votek. Dobro je torej vedeti, kdo se je prebil do prvih informacij. Tako kot na marsikatero drugo vprašanje, na primer: Odkod smo? Kam gremo (po smrti)(?)) ni zanesljivega odgovora, tudi za Muro ni "dokončnega" odgovora na vprašanji: Bo preživela in ponovno zaživela (?), ali pa bo dokončno propadla (?). Ker smo vsi - neposredno ali posredno - odvisni tudi od Mure, si želimo, da Rešitelj (takšen ali drugače) pride, kajti največji kolektiv le predolgo bije smrtni boj.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.04.2014 ob 12:39 Norc gost

      Lastniki očitno imajo vse za norce, tako delavce kot davčno in državo. Cilj je dokončno izčrpat podjetje, še preden se začne izterjava davčnega dolga.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.04.2014 ob 13:49 opa gost

      gost-Stewen na tem portalu nikdar nevejš ka je res pa ka nej.Tak je bilo prejšni teden ko so objavili članek Štihec pomagal bivši sošolki...Zanimivo,naslov članka so sedaj spremenili,zakoj li ?Ka sta nej sošolca ?Če sta nej še en dokaz kak zavajate na tem portalu.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.04.2014 ob 14:05 nnn gost

      Šivajo torbice ki bi jim prinesle zaslužek pa niso specializerani za to delo, pa vi sploj znate ka se dela ? Norca iz delavcev.!

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.04.2014 ob 16:18 alf gost

      Cim prej zapret to podjetje...ki dela samo zgubo drzavi.....ostanek socializma....neprudoktivnih delavcov...

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.04.2014 ob 20:08 stric iz ozadja gost

      spet se vam javlam jaz a nisem imel jaz prav ko sem ze jaz sem pisal kaj se dogaja z MURA AHA?? upam da mi boste saj zdaj delno posluhnili dragi sodelavci in sodelavke jaz bi sedaj preden pade nasa vlada spet poklical na sestanek BORUTA PAHORJA ALENKA BRATOSEK SINDIKAD ZUPANA MURSKE SOBOTE IN SODELAVEC MURE AHA TER LASNIKA MURA AHA DA SE NAJ POVEDO NAM RESNICO VSI NE DA LAZEJO KRADEJO ITD IN CE BO PADLA MURA AHA BO SPET V POMURJU ZGUBILO DELO OKOLI 1700 DELAVEC IN KOLIKO VIDITE DA SE NOVA DELOVNA MESTA NIC KAJ NE OSTVARJAJO V MURSKI SOBOTI IN OKOLIC KJE JE ZDAJ TA PREKLETI INSPEKTOR ZA DELO KER DRUGACE NEMOREM POVEDATI LEPO A JE TUDI ON PODKUPLJENI KOT OSTALI KI SEM JI ZE JAZ OMENIL IN KOLIKO JAZ VIDIM DA NEMEC NIMA INTERESA ZA MURA AHA IN POL BOSTE MI DRUGIC KO BO SPET PISALI REKLI DA SEM IMEL JAZ POPOLNOMA VSE PRAV HVALA ZA VASO OCENO MENI NI PA ME TREBA OCENTI KER VEM DA SE V MURI AHA BLIŽA ZADNJA URA OZ CRNI OBLAKI NEMESTO BELI HVALA DA ME SAJ NEKETERI PODPIRETE PRI TEM NI ME PA TREBA VSE JE ODVISNO OD VAS DRAGI SODELAVCI SEDAJ BI MORALI ITI NA ULICO OZ ZE VELIKO PREJ BO MORALI ITI NA ULICO IN TO BI MORALI ZE ITI V LETU 2013 ITI PRED PERLEMENT IN ZAHTEVATI OD PRAVNIKA MATOZA DA VAM VRNE VAS DENAR IN OSTALE KI SEM JAZ OMENIL PA DATI NA SODISCE V STRAZBURRRRRR KER JE NASO SODISCE PRID TISTEMU KI MA DOSTI DENARJA IN VEZE TAM PA BI IZGUBILI SIGURNO IN BI JIH POSLALI V AREST ZA DOBO 15 DO 20 LET boštjan

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.04.2014 ob 9:41 delavka gost

      Tako,pa je tudi MURA dočakala svoje,čimprej jo naj zaprejo,tak več nemre iti.Delavci trpimo in jaz že komaj čakam,da gremo na zavod. To se naj zgodi čimprle,tem boljše boo

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.04.2014 ob 10:21 smrkci gost

      Že večkrat sem napisal da so si delavci Mure sami krivi da jih vodstvo m Mure in politiki peljejo žejne čez vodo.Ampak Prekmurci bi delali zastonj,samo da imajo službo,napaka večna v Prekmurju,prekmurski delavci se niso nikoli postavili za sebe zato smo pa hlapci bili in večno bomo,in njihova gesta je taka kot vedno saj pa že bo nekako.Še en problem je v prekmurskem delavcu,večina jih je takih da imajo dedke in babice ali može in žene, ki delajo za njih in jim je vse eno,če do imeli službo ali pa ne,in dosti je pa takih,da so jim starši dali svoje premoženje,ki so ga na lažji način dobili v času Jugoslavije.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.04.2014 ob 11:06 FERI gost

      LUD JEBE ZBUNJENOG...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      16.04.2014 ob 11:23 ola gost

      delavka te pa daj odpoved pa idi sama na zavod, ka še čakaš če tak fejst trpiš tu. Ka pa fizični delavci ka morejo v bilokakšon vremeni delati, misliš ka oni uživajo? Enjajte se inauk že smliti sami sebi mamicu vam....Mura de rešena, tisti keri pa po njoj kučete pa te dobili svoje. Karma dragi lidje, karma:)

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      16.04.2014 ob 11:26 stric je pozabo v oš iti gost

      Stric iz ozadja si malo preskočo osnovno šolo?:) In te takši lidje pametujejo:)smešno

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      16.04.2014 ob 13:46 delavka gost

      draga ola,tebi nega več pomoči,moreš iti malo k psihiatri,da ti opere te male sive celice,ker lekaj ti ne delajo več

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      16.04.2014 ob 16:49 alf gost

      Ka de dala odpoved ce je lenuh....drugot trbej malo naci delat...

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      16.04.2014 ob 17:00 ola gost

      Resnica boli, vedno je in vedno bo :) samo smejim se ti lejko, ker si komedija in nic drugo kak tou;)

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      16.04.2014 ob 17:45 delavka gost

      ti se samo smej,kak se bom pa jes smejala,kda boš ti jokala,jaz imam službo že obečano,ti draga moja ,pa sigurno ne delaš na normi,si kakšna pisarniška,ki rada samo jezik vrti in nič ne dela,če takšnih,kak si ti nebi bilo,bi mura bila super,kak je negda bijla,ka smo delali in nekaj imeli od toga,zdaj pa samo za svoje žepe gledate in nas na normi izkoriščate,ne ne nede več toga,boš vidla,kje boš pristala.......:)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      16.04.2014 ob 18:10 opa gost

      ges pa mislim ka ma delavka prav.Zakoj bi ona naj dala odpoved ?Ka zgibi vse pravice odpravnina,nadomestilo...Tao ka pa delajo z njimi pa nema smisla komenterati,zanima me što bi bil motiverani za delo,če nevejš če dobiš plačo ali nej,če de vutro še kaj za delati ali nej ali majo plačano prispevke.....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.