https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Mladinci Mure Bakovcem nasuli 17 zadetkov

Murska Sobota, 15.4.2014  

Podmladek Mure, ki bi po kvaliteti lahko igral vsaj v drugi državni ligi, če ne celo v prvi, a je zaradi selitve članov Mure moral prav tako v medobčinsko ligo, se poigrava s tekmeci. Nazadnje so jo skupili sosednji Bakovci in prejeli kar sedemanjst zadetkov.

Mladinci Mure po štirinajstih krogih suvereno vodijo v prvi Medobčinski ligi Murska Sobota. Ob enajstih zmag in in dveh remijih je skalp črno-belh uspelo vzeti samo Tišini v petem krogu, ko so slavili s 3:0.

Minulo soboto so se mladi Muraši pomerili proti Bakovcem in zmagali s sedemnajstimi zadetki razlike, kar pa niti ni najvišja zmaga v ligi. Ižakovci so v jesenskem delu prvenstva prejeli kar 24 zadetkov!

FOTO: Stanko Prelec

Tako Bakovci kot Ižakovci so čisto pri dnu prvenstva in so prejeli že več kot 100 zadetkov, večkrat pa so dvomestno število zadetkov prejeli Bakovčarji. Poleg Mure v soboto so v preteklosti izgubili še 13:0 z Rakičanom, 14:0 s Serdico in 15:0 z Gančani.

Mura na vrhu ima sedem točk prednosti pred Serdico, devet pred Križevci ter deset pred Gančani in Čardo.

Na lestvici strelcev sta na prvem mestu Sašo Gašpar (Križevci) in David Granfol (Gančani), ki sta zadela že 22 zadetkov, pet manj jih je dal David Kreslin (Rakičan). Sledi šesterica nogometašev, ki so se med strelce vpisali po 13-krat, med njimi tudi najboljši strelec Mure Tine Celec.

Na uradni spletni strani Mure ob tako neizenačeni ligi menijo, MNZ morala razmisliti o smiselnosti formiranja lig na tak način. Rezultati, ki so večji kot 10 golov razlike prinašajo bistveno večje razočaranje za mladeniče, ki izgubijo, kot pa veselje za tiste, ki zmagajo. Ko nasprotna ekipa komaj kdaj pride čez sredino igrišča je verjetno tuditudi zmagoslavje grenko.

In tisto bistveno. Kaj takšne tekme prinašajo klubom, razen stroškov seveda. A ne bi bilo dovolj, da bi takšno tekmo sodil en sodnik in bi klubom zveza privarčevala kakšnega stotaka. A je res potrebno imeti tri sodnike in delegata. Za mislece sodniške organizacije je to verjetno potrebno ampak kaj se bo zgodilo takrat, ko bo peščica klubov, ki še životari, ubobožala.

    Fotogalerija