https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Skrivnosti zdrave kuhinje v novi knjigi Branislave Belović

Lendava, 16.04.2014 ob 7:30  

Včeraj je v dvorani Zavoda za kulturo madžarske narodnosti v Lendavi – Bánffy Center potekala predstavitev knjige Majhne skrivnosti moje kuhinje, avtorice prim. mag. Branislave Belović, dr. med., spec.


Knjigo, katere namen je osveščati ljudi o bolj zdravem načinu prehranjevanja, je izdal Zavod za zdravstveno varstvo Murska Sobota. Zanimivost je ta, da je delo izšlo v madžarščini, v ta jezik pa ga je prevedla zdravnica Teodora Petraš.

Manj maščob in več stročnic, svetuje Belovićeva

Med predstavitvijo knjige je avtorica Belović predstavila smernice zdravega kuhanja, ki vključujejo manj sladkano in manj soljeno hrano, prav tako je dejala, da je dobro uživati hrano z manj maščobami in povečati vnos stročnic. Prav tako ne smemo pozabiti na svežo zelenjavo. Pomemben pa je tudi način priprave hrane: to naj bo pečenje, kuhanje, dušenje, manj pa naj bi se posluževali ocvrte hrane, ki je za naše zdravje najbolj škodljiva.

Ob koncu je sledila še pogostitev, kjer so obiskovalci lahko poizkusili nekatere zdrave jedi, narejene po receptih iz knjige.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.04.2014 ob 10:26 smrkci gost

      Ma ne seritega z tem kuhanjem,saj že pa vsak otrok zna kuhati,koliko je že bilo povedanega v petih letih o kuhanja.

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.04.2014 ob 10:43 Podravka juhe gost

      Zakaj ni bilo pravih avtorjev receptov? Gospa je znana, ko je svoj čas na veliko kupovala juhe iz vrečk! A Štefaneca tudi ni bilo?

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.04.2014 ob 12:55 ms gost

      Njoj pomaga z financeranjon izdaje knjige Rdeči Križ Slovenije .Tak ka njo ne košta nika ampak slüjži .Za to pa je glavna pri RK za Pomurje .Jo san zaseko ocverke krüj san mazal z svinjskov mastjof pa san nej mel holesterolo .Te da san vse tou henjal jesti se zdaj nažiran in borijn z tabletami prouti holesteroli pa krv rejdčin .Ta gospa naj Prekmurske ženske ne včij küjati in modrvati kak se kaj dela in küja lp

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.04.2014 ob 17:12 evropski gost

      Ta bi lejko bila svetovalka vladi kak se pejnezi na razpisaj dobivlejo.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.