https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Foto: V Puconcih je "zagorelo"

Puconci, 27.11.2010 ob 13:13  

V Kemi Puconci so včeraj pripravili zaščitno-reševalno vajo z namenom preizkusa usposobljenosti in pripravljenosti na odziv ter izredne razmere zaposlenih v podjetju in lokalnih reševalnih enotah.

V izmišljeni zgodbi za namen zaščitno-reševalne akcije je prišlo do požara v proizvodnem obratu mešalnice, kjer sta zaradi toplote in gostega dima ostala ujeta dva zaposlena. Eden od njiju se je zaradi neprevidnega sestopa in gostega dima huje poškodoval. Izredne razmere je opazil delovodja, ki je takoj obvestil reševalce na 112.

Sodelovali gasilci, reševalci in policija

Stekla je splošna mobilizacija vseh zaposlenih, saj v podjetju ni bilo moč zaustaviti širjenja požara. Zaradi gostega dima je bila potrebna intervencija gasilcev in reševalcev. Prvi so požar uspešno zatrli, reševalcem pa je uspelo rešiti ponesrečenca, ga prinesti na prosto ter mu nuditi najnujnejšo oskrbo. Z vajo in odzivom sodelujočih so bili v Kemi zelo zadovoljni, obenem pa so z vajo preverili tudi sistem obveščanja in alarmiranja, usposobljenost vseh dejavnikov zaščite in reševanja, varnostno infrastrukturo in opremo ter medsebojno sodelovanje gasilcev Puconec, Vaneče ter policije in reševalcev. Skupno je v akciji sodelovalo okrog 30 oseb.

Varstvu pri delu dajejo velik poudarek

Tako kot v vsakem podjetju tudi v Kemi dajejo velik poudarek varstvu pri delu. Z varnostnimi standardi imajo tako pripravljene načrte za ukrepanje v izrednih razmerah, enega od teh pa so na tokratni vaji preizkusili tudi v praksi. Poudarek je bil na evakuaciji zaposlenih, preventivni zaščiti okolice, preprečitvi gospodarske škode, odzivu reševalnih enot in kar je najpomembneje, nudenju prve pomoči poškodovancem. Tovrstni preizkusi so zaželeni in obenem nujni, saj jih predvidevajo ter zahtevajo tako zakonodaja kot tudi interni pravilniki.

Več fotografij si lahko ogledate v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.