https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Nemški »odrešitelj« končno v Aha Muro?

17.04.2014 ob 7:00  

Mojca Lukančič, solastnica Aha Mure, naj bi se včeraj v Nemčiji znova sestala s predstavniki nemškega investicijskega sklada Peacock, s katerimi išče rešitev za finančno prestrukturiranje skupine.


Morebitni nemški partner naj bi predvidoma odkupil terjatve slovenskih bank in omogočil prestrukturiranje družbe ter celotne skupine Aha Mura, poroča STA.

Kot je povedala Lukančičeva, naj bi se pogajanja odvijala že v smeri usklajevanja pogodb, je pa zanikala, da naj bi se pogajali tudi s skladom Union Trust in da se pogovarjajo le s Peacock-om.

Potem ko so včeraj delavci Aha Mure dobili izplačane celotne marčevske plače, pa se približuje datum za začetek stečajnega postopka Aha Mura, ki ga je na soboškem okrožnem sodišču vložila Davčna uprava, ki ji Mura dolguje okoli štiri milijone evrov. Lukančičeva napoveduje, da naj bi prav nemški partner z vložkom 60 milijonov evrov poplačal dolg do bank in zagotovil obratni kapital za celotno skupino.

V procesu finančnega prestrukturiranja pa bo treba ustrezno pogodbeno urediti tudi obveznosti lastnikov iz naslova delnega neizpolnjevanja državne pomoči, ki so jo prejeli lastniki Mure ob lastniškem vstopu v to podjetje leta 2011

Mura bo v procesu finančnega prestrukturiranja morala urediti tudi obveznosti, h katerim so se zavezali, a jih niso v celoti izpolnjevali po prejetju državne pomoči. Poleg naštetih obveznosti pa je Aha Mura ob začetku stečajnega postopka tudi obljubila, da bodo v celoti izplačani zamujeni socialni prispevki in dohodnina za zaposlene delavce v roku 30 dni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.04.2014 ob 8:02 smrkci gost

      Delavci Mure in ostali navadni smrtniki,ne verjemite ljudem,ki prodajajo meglo.

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.04.2014 ob 9:47 Posijalo bo sonce gost

      Bomo videli kako bo samo malo je potrebno pocakati. Laz in sprenevedanje bo prislo na dan saj se ne more za dolgo nic skriti. Ce pa bo vse res pa vam Murasi zelim lepe place in veliko dela.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.04.2014 ob 11:44 Karel gost

      Gospa zgleda zavlačuje, da bo potem lahko rekla, da je imela investitorja, ampak je ta odstopil, ker je šla firma v stečaj, za kar pa ona ne more biti kriva. Upajmo da se motim.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.04.2014 ob 12:00 hehe gost

      ka majo v prekmurji skupnoga "odrešitelji"? muro... enkrat 05, drugic AHA....

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.04.2014 ob 12:20 ola gost

      Komaj čakan den, kda de prišlo novica ka je Mura rešena pred stejačem in ka se pa obračajo zelene številke. Vupan ka te vsi tisti, keri ste blatitli svoje podjetje dobili po pič*** in ka te v najbokšon primeri tudi ostali brez službe. Drugo ne delate kak se smilite sami sebi in blatite podjetje kero van davle kruj pa četudi včasik z zamudo. Na cesti je puno lidij, keri bi takoj z vami zamenjali, samo ka bi meli službo. Sicer pa standard v prekmurji, pride končno malo bokša novica in palik samo negativni komentari. Namesto ka bi stopili skup ste iz dneva v den bole razdvojeni!

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.04.2014 ob 12:40 ... gost

      naj že 1x nika zrihtajo či nej pa naj zaprejo pa naj ide vse nekan!!!!!!!!!!!!!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.04.2014 ob 14:52 SRECA gost

      Kakso zapiranje gost-... delat je treba in sluzbe naj so, da bo cim manj lacnih ust in siromastva.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.04.2014 ob 16:28 GOMILIČKI OLTAJMER gost

      Ja kaj se pa greste v tej muri lenuhou če bi jaz biu lasnik in bi zabredo v tako situacijo.E bi meni v zastavljali svoja premoženja ker dejansko ste si ta premoženja zaslužili v muri.VSE VAM VZETI........@@@@

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.04.2014 ob 16:38 nevtralni gost

      Tebi bi pa trbelo nekše močne tablete....

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.04.2014 ob 17:07 ola gost

      No te pa takšne komentare zaslediš:) Pa to te buje:) haha:) Bog pomagaj našomi prekmurji, ka more nositi takšne imbecile...

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.04.2014 ob 7:46 Upanje ostane gost

      Zagrenjenost, nezadovolstvo nastane, ko nimas dela, denarja, jesti in se marskaj. Zato je potrebno take ljudi razumeti vendar kot pravijo slabo pritegne slabo. Upati na boljse case saj morajo priti in to si moramo izboriti sami. Ne samo kimati in biti zadovoljen z vsem kaj se ti ponudi. Saj znamo misliti z svojo glavo in tocno vemo kaj je prav.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      19.04.2014 ob 10:39 77 gost

      gost -ola, tij isto pijšeš pa mijsliš,kak vodstvo mure pa tu su gučali že pred 20 leti ka v grm brsneju pa jih 100 takih zletij ven z grma ka du delali namesto delavcuv,kateri se borijo za svoje pravice mijslim za plaču.Tij pa votstvo mure bršete v grm pa niti vrabli ne letiju ven nej ka bi še leteli kdo od mladih ka bi šli delat v muro.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.