https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Šalovci: Cene za oskrbo s pitno vodo so previsoke in neugodne za občine na obrobju

Občina Šalovci, 17.04.2014 ob 9:00  

V torek je na občini Šalovci potekala 27. seja občinskega sveta, na kateri niso sprejeli nobenega od predlaganih sklepov.

Pod tretjo točko so obravnavali predlog Odloka o občinskem prostorskem načrtu, vendar se je ob tem odprla burna razprava, saj se svetniki niso strinjali s formulacijo določenih členov, ki so po njihovem mnenju preveč nejasni oziroma nedoločeni, v nekaterih primerih celo si nasprotujoči. Sklenili so, da obravnavo prestavijo na naslednjo sejo, kamor bodo povabili tudi upravljavca Odloka, ki bi ga naj pojasnil.

Tudi razpravo in sprejetje proračuna so prestavili na naslednjo sejo, ko bodo dobili poročilo nadzornega odbora.

Pod peto in šesto točko so obravnavali Elaborat o oblikovanju cen za oskrbo s pitno vodo za leto 2014 in Elaborat o oblikovanju cen za odvajanje in čiščenje komunalne in padavinske odpadne vode za tekoče leto, ki ju je predstavil Darijo Ilič, direktor JKP Šalovci. Tudi pri teh točkah ni bilo sklepčnosti, saj svetniki glede na to, da bi naj šlo kar za 100% povišanje cen, niso želeli potrditi sklepa, ki bi naložil težko finančno breme njihovim občane. Župan je komentiral, da je Uredba, na podlagi katere sta bili izračunani obe ceni, neugodna za vse občine na obrobju, ne samo za njihovo. Oba elaborata so dali v obravnavo na naslednji seji.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. CucurbitaPepo
      17.04.2014 ob 10:33 CucurbitaPepo

      Fotografije lepo ponazarjajo kako ti lahko nekaj ljudi greni življenje.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.