https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Kjer se srečata film in poezija: Obeležitev svetovnega dneva knjige

Kdaj: Sreda, 23.04.2014 ob 18:00

Kje: Murska Sobota, MIKK Klub Murska Sobota

Kjer se srečata film in poezija: Obeležitev svetovnega dneva knjige Sreda, 23. april, MIKK-ov klubski prostor ob 18.00 uri VSTOPNINE NI! V MIKKu obeležujemo svetovni dan knjige malo drugače. Ogledali si bomo biografski film portugalske pesnice Florbele Espance, nato pa prebirali tudi njene pesmi. Film nam bo osvetlil prelomne dogodke v njenem življenju, da se nas bodo njene pesmi še bolj dotaknile. Te nam bodo odprle vrata v njeno razburkano čustveno življenje. Florbela Espanca, rojena 1894, je s svojim neukrotljivim duhom navdihovala mnoge ženske tedanjega časa. Diplomirala je iz literature in bila prva ženska, ki je študirala pravo v Lizboni. Izdala je tri pesniške zbirke, Livro de Mágoas (The Book of Sorrows), Livro de Soror Saudade (Sister Saudades Book) in Charneca Em Flor (Heath in Bloom). Zadnja je izšla posthumno. Umrla je na svoj rojstni dan, 8. 12. 1930. Mnogi trdijo, da od žalosti. FILM: Florbela; Portugalska 2012 Režija: Vincente Alved do Ó Podnapisi: angleški

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=0qgGaLFQmSA
 
Glasbene adaptacije:
https://www.youtube.com/watch?v=UiRrtE_36w8
https://www.youtube.com/watch?v=VJaNP_jzHRk

 

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.