https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Topničarji iz Grlincev streljali v Adrijancih

Adrijanci, 20.04.2014 ob 10:00  

ŠKTD Adrijanci je v soboto pripravilo predvelikonočno druženje na nedelskem bregu za vse ljudi dobre volje.


Dogajanje so popestrili Grlinski topničarji iz občine Juršinci s prikazom topovskega streljanja, kar je velikonočni običaj na Dravskem polju, pa tudi v mnogih drugih krajih po Sloveniji.

V krajšem pogovoru so povedali, da delujejo že več kot 15 let in se lahko pohvalijo z eno pomembno stvarjo, in sicer da se v vseh teh letih ni še nihče poškodoval. Fantje so res pohvalno skrbeli za vse tri topove, pred vsako izstrelitvijo so vsako cev posebej očistili in pripravili mešanico, samo aktiviranje pa je potekalo elektronsko, stran od samih topov. Prav tako so vsi uporabljali čepke za ušesa in so jih dajali tudi vsakomur v bližini topov in pušk.

Streljalo se je tudi s puškami, ki so zelo glasno počile, in pri tem jim je ob strelu vrglo roko gor in nazaj. Ko sem jih povprašala o tem, so povedali, da morajo roko držati čim bolj sproščeno, kajti rado se zgodi, da nepripravljenemu človeku udarec puške poškoduje ramensko mišico, sam občutek pravilnega držanja pa pride z nekaj prakse. Prikaz je trajal okrog dve uri, nakar so morali topničarji naprej, saj so bili zmenjeni za streljanje še v nekem drugem kraju.

Druženje je potekalo ob zvokih harmonike, ŠKTD Adrijanci pa so pripravili tudi pogostitev z domačim pecivom in slastnimi domačimi klobasami, tako da je res potekalo v prijetnem vzdušju, kjer se je lahko človek odpočil v naravi, obdan samo z gozdovi, goricami in sadovnjaki.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.