https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Velika Polana: Velikonočno druženje likovnih umetnikov na Marofu

Velika Polana, 24.04.2014 ob 15:00  

Likovni umetniki so v organizaciji Zavoda Zarum – Trnje štiri dni ustvarjali likovna dela, fotografije, kipe in velikonočne pirhe.


Ljubiteljski umetniki so se družili od velikonočnega petka do ponedeljka na Marofu v Veliki Polani. Srečanja so se udeležili štirje slikarji, kipar in trije fotografi. Slikarji so ustvarjali akvarele in akrile na platnu na različne teme. Ob tem so slikali tudi velikonočne pirhe.  Kipar je ustvaril leseno skulpturo, fotografi pa so ustvarjali fotografije umetniškega druženja in narave v okolici Marofa.

Udeleženci pa so bili sledeči: slikarji Tatjana Mijatovič, Radenci; Andrej Okreša, Maribor; Marija Pavlič, Murska Sobota, Marjana Kmet, Velika Polana, kipar Robert  Jurak, Logarovci; fotografi - Leon Gobec, Maribor; Lijana Jurak, Logarovci; Janez Kmet, Velika Polana.

Zavod Zarum Trnje je že lani v Veliki Polani na Marofu organiziral dve likovni delavnici  akvarela in pastela, mednarodno slikarsko kolonijo »Jaz, Leonardo« na Ptuju in slikarsko kolonijo »Jesen na prekmurskih poljih«. Ob tem so organizirali razstave v Lendavi, na Ptuju in letos v Slovenskih Konjicah.  Za letos v Zavodu Zarum načrtujejo tri slikarske kolonije, tri slikarske delavnice in šest likovnih razstav z udeleženci iz Slovenije in tujine.

 

Foto: Bela Pavlič in Leon Gobec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.