https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Velikonočni pohod v Kokoričih

24.04.2014 ob 7:30  

V vasi Kokoriči v občini Križevci je potekal že tradicionalni vsakoletni velikonočni »Vaški pohod«, kot so poimenovali potepanje po okolici, ki je med drugim namenjeno tudi »kurjenju« odvečnih kalorij, ki so jih zaužili ob velikonočnih praznikih.


Letos je na velikonočni ponedeljek potekal že 7. vaški pohod, ki je kljub nekoliko slabšem jutranjem vremenu bil uspešen.

»Ugotovili smo, da imajo ljudje radi tovrstna potepanja in ne vidim vzroka zakaj pohoda ne bi pripravljali tradicionalno vsako leto. To je sicer pohod, ko nas pot zanese po naši ali pa v kakšno izmed sosednjih občin, kjer si ogledamo zanimivosti in znamenitosti ter uživamo v stvaritvah, hobijih naših sovaščanov, sorodnikov in znancev. Kljub letošnjemu dokaj turobnemu vremenu se je pohoda udeležilo skoraj 50 vztrajnežev iz naše in sosednjih vasi«, nam je povedala Jožica Vrbančič, predsednica PGD Kokoriči – Berkovski Prelogi in gonilna sila številnih dogodkov v kraju in občini.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Letošnji pohod, ki sta ga ob gasilcih pripravila še Vaški odbor Kokoriči in ŠD Loko, je v celoti znašal 15 km. Udeleženci so štartali v Kokoričih, nato pa skozi Logarovce mimo Gajševskega jezera do Cezanjevcev v občini Ljutomer.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.