https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Za murskosoboške uradnike ni denarja, začasno bodo dobili le "lepotno šminko"

Murska Sobota, 29.11.2010 ob 8:30  

Čeprav so na ministrstvu za javno upravo še letos spomladi zatrjevali, da bo Murska Sobota čez tri leta dobila nov upravni center, temu zaradi znižanja proračunskih sredstev ne bo tako.

Kot pravijo na ministrstvu za javno upravo, je projekt trenutno v mirovanju, zato so se zaustavile vse aktivnosti, kot so nakup potrebnih zemljišč in priprava dokumentacije. »Terminski plan izgradnje vseh načrtovanih upravnih centrov po Sloveniji se je precej spremenil, glede na večje znižanje proračunskih sredstev za te namene v letu 2011 in 2012 in rebalans proračuna 2010. Vse večje investicije, med njimi tudi upravni center Murska Sobota, so se zaradi navedenega prestavile v leto 2012, v katerem naj bi se začele pripravljati projektne dokumentacije,« pojasnjuje Maja Pergovnik z ministrstva.

Rušitev in nakup zemljišč šele čez dve leti

Še po spomladi veljavnem terminskem planu je ministrstvo načrtovalo skleniti dogovor o sofinanciranju in odkupu zemljišč, ki so v lasti Mestne občine Murske Sobote, v letošnjem letu, prihodnje leto pa bi se moralo pristopiti k rušenju stare ekonomske šole.

Tako prvo kot tudi drugo je zdaj prestavljeno v leto 2012. Sama gradnja se bo tako pričela šele 2013, ko bi moral nov upravni center biti že zgrajen in vseljen.

Dotrajani in za delo nemogoči prostori bodo dobili "lepotno šminko"

Prostorska problematika, s katero se Upravna enota Murska Sobota in drugi organi, ki čakajo na novo zgradbo, tako še nekaj let ne bo rešena, država pa se je naših uradnikov vseeno nekoliko usmilila. V občinski stavbi, kjer je trenutno tudi upravna enota, se bodo v letošnjem letu izvedla investicijsko vzdrževalna dela, in sicer menjava oken, ki jih bo sofinanciralo ministrstvo za javno upravo v sorazmernem delu stroškov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. vinci
      29.11.2010 ob 9:25 vinci

      No pa smo spet tam, za nas vedno zmanjka nekaj. Bi jih morali bolj pritisniti. rugače ne gre.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. sineson
      29.11.2010 ob 9:35 sineson

      Glavno ka mi drugim pomagamo, samo sebi nej :).

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. PREKMUREC
      29.11.2010 ob 14:32 PREKMUREC

      Ka pa te meli sobočanci od nouve upravne stavbe? Te zatou kaj boukše živeli? Rajši pejneze za koj drujgoga.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. vinci
      30.11.2010 ob 8:33 vinci

      Prekmurec: Tou je glij problem, če nemo (nedo) tej pejnez doubili za UE, jih za drujgo sploj nemo doubili.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.