https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Ob Dnevu Zemlje v Maksimusu razglasili najuspešnejše na natečaju

NC Maksimus, 23.04.2014 ob 13:30  

V NC Maksimus je včeraj potekal priložnostni kulturni program ob svetovnem Dnevu Zemlje z razstavo, ki so jo pripravili otroci in učenci pomurskih ekovrtcev in ekošol.


Organizator je bil Zavod PEC Murska Sobota so.p. skupaj s podjetjem Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.d., aktivnost pa je potekala v okviru sodelovanja pomurskih ekovrtcev in ekošol.

V kulturnem programu so nastopili otroci in učenci naslednjih vrtec in šol: DOŠ Dobrovnik – enota Vrtec Dobrovnik, OŠ Kuzma, OŠ III Murska Sobota, OŠ Gornji Petrovci, OŠ I Murska Sobota, OŠ Turnišče – enota Vrtec Turnišče, OŠ Puconci, DOŠ Dobrovnik, OŠ Bakovci in OŠ Kobilje. Nekateri sodelujoči so v obliki razstave predstavili tudi svoje izdelke in projekte varstva okolja.

Okrog pol desete so razglasili rezultat natečaja »Odpadno je uporabno«, ki ga je razpisalo podjetje Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.d. in podelili priznanja in nagrade najuspešnejšim. Namen natečaja je bil vzpodbuditi mlade k ustvarjanju iz rabljenih oblačil in tekstila, hkrati pa preprečiti oddajanje tovrstnih odpadkov med mešane komunalne odpadke, ki končajo na odlagališču.

V zadnjih letih je bil na tem področju najbolj prepoznaven natečaj »Plastenke naše prijateljice«, ki se je iz začetnega zbiranja plastenk razvil v ustvarjanje iz različnih embalažnih materialov. Ugotovili so, da otroška domišljija ne pozna meja, zato so se odločili, da temu tradicionalnemu natečaju dodajo novo vsebino in širino. Natečaj so preimenovali v »Odpadno je uporabno«, s tem sloganom želijo v prihodnjih letih izvajati osveščevalne aktivnosti za mlade.

Na Natečaju je sodelovalo 17 vzgojno-izobraževalnih zavodov iz upravnih enot Murska Sobota in Lendava, v ocenjevanje pa je bilo vključenih 30 izdelkov.

Vsi izdelki so bili šifrirani, vsak član komisije (v sestavi Cvetke Hojnik, modne oblikovalke, stilistke in slikarke, Andreja Titana, mojstra krojača, Gvant d.o.o., dr. Marinke Vovk, direktorice Centra ponovne uporabe d.o.o., Davida Radonjića, direktorja prodaje AHA Mura d.o.o., ter Milana Bogataja, direktorja Zavoda PEC Murska Sobota so.p.) pa je vsakemu izdelku namenil določeno število točk, ki so se na koncu seštele in tako so prišli do zmagovalca znotraj vsake kategorije.

V kategoriji Vrtci je zmagal izdelek Večnamenska preproga vrtca Kobilje, izdelek otrok starosti 3-6 let.

V kategoriji OŠ I. triada je zmagal izdelek učencev OŠ Kobilje in sicer Tri-v-enem (šotor, lutkovna kulisa, španska stena).

V kategoriji OŠ II. triada si je prvo mesto prislužil izdelek Obleka z rožicami učencev DOŠ Dobrovnik.

Kategorija OŠ III. triada je prinesla nagrado izdelku učencev OŠ Puconci z imenom Modna kreacija pomlad 2014.

V kategoriji Srednje šole je zmagal izdelek z naslovom Obleka iz odpadnih materialov in nakit dijakov SPTŠ Murska Sobota, smer grafični oblikovalec.

Vsi izdelki bodo na ogled javnosti v PiŠK-u Murska Sobota od 23.4.2014 do 11.5.2014.

V sklopu natečaja je potekala še tekmovalna akcija zbiranja rabljenih oblačil in tekstila, prvo mesto je zasedla OŠ Kobilje z zbranimi 1.828 kilogrami.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.