https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Policisti pozivajo voznike, da poskrbijo za zimsko opremo

 

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, kaznivo dejanje, zasegli dve lovski puški, kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru, tri primere poškodovanj vozil na parkirnih prostorih, primer povožene divjadi in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali voznika osebnega avtomobila.

V obravnavanih prometnih nesrečah sta se dve osebi telesno poškodovali. V Černelavcih sta, zaradi izsiljevanja prednosti, trčila osebna avtomobila. Pri tem sta se dve osebi lahko telesno poškodovali. Škode je za 6.000 EVR.

Na področju kriminalitete je bila obravnavana tatvina goriva. Na bencinskem servisu v Murski Soboti je voznik osebnega avtomobila, v rezervoar vozila, natočil gorivo in s kraja odpeljal brez plačila.

Ljutomerski policisti so opravili poostren nadzor po Zakonu o orožju. Pri tem so lovcu zasegli dve puški, ker jih ni imel vpisane v orožni list.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali preko dneva na območju PP Ljutomer, na relaciji Gornja Radgona – Apače in na relaciji Dokležovje – Melinci – Črenšovci – Dobrovnik.

Temperature so vsak dan nižje, zapadel je tudi prvi sneg, ki je tudi na cestah v Pomurju voznikom povzročil več težav. Zato ponovno pozivajo vse voznike, ki v zakonskem roku niso poskrbeli za zimsko opremo vozil, da to storijo danes.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.