https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ŠPORT

Prekmurec Špilak bo vodil svojo ekipo na dirki po Franciji

23.04.2014 ob 9:00  

Simon Špilak, kolesar iz Tišine, ki trenutno velja za najboljšega slovenskega kolesarja, sicer pa je član ruske kolesarske ekipe Katjuša, bo na letošnji dirki kapetan svoje ekipe.


V enaki vlogi bosta poleg sedemindvajsetletnika iz Tišine tudi Rusa Egor Silin in Juri Trofimov. Špilak je za Sportal potrdil svoj nastop na dirki po Franciji. Kot je povedal, se trudi, da bo julija čim bolje pripravljen za doseg vsaj kakšnega dobrega etapnega rezultata. Ob tem si bo prizadeval tudi za čim boljšo uvrstitev v skupnem seštevku dirke, a se zaveda, kaj pomeni dirkati po Franciji.

Kot je še pojasnil, o dirki po Franciji še ne razmišlja preveč, saj ga pred tem čakajo še drugi izzivi, kot prva prihaja dirka po Romandiji prihodnji teden. Špilakova ekipa bo sicer letos nastopila tudi na dirki po Sloveniji, a kot pravi trenutno najboljši slovenski kolesar, bo o njegovem nastopu na domačih cestah odločalo vodstvo ekipe.

Foto: Katusha Team

Prekmurski kolesarski as sicer velja za kolesarja, ki ne dirka dobro v vročini, a vodja ekipe Katjuša Vjačeslav Ekimov verjame, da je to le psihološka ovira, ki jo Špilak lahko premaga in se izkaže na dirki po Franciji. Med elito na dirki po Franciji je Špilak nastopil že leta 2009 in 2010. Prvič je prikolesaril do Pariza, medtem ko je leto za tem odstopil v 17. etapi. Njegova najboljša etapna uvrstitev je 38. mesto, v skupnem seštevku pa je leta 2009 zabeležil uvrstitev na 107. mesto, še poroča Sportal.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.04.2014 ob 23:00 Del R gost

      Vsaka čast ;)!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.