https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Noč knjige v Lendavi: »Pri nas je vsak dan - dan knjige«

Knjižnica Lendava, 24.04.2014 ob 14:00  

Lendavska knjižnica je tako kot mnoge druge sinoči bila prizorišče vseslovenskega dogodka Noč knjige. Dogodek, na katerem so se srečali domači literati, so pripravil Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območna izpostava Lendava, Zveza kulturnih društev Lendava in Knjižnica Lendava.


Ob začetku je vse prisotne pozdravil direktor knjižnice dr. Albert Halasz, ki je med drugim povedal, da je v njihovi knjižnici vsak dan dan knjige. Vse zbrane pa je nagovoril tudi župan Anton Balažek, ki je dejal, da se zaveda pomena knjižnice kot srčike intelektualnega in kulturnega dogajanja v Lendavi, ter da si na občini prizadevajo najti ustrezne rešitve za nove prostore knjižnice.

Bogat program z domačimi literati in predstavitvami njihovih del

Ob prebiranju poezije in proze domačih avtorjev so obiskovalci dogodka lahko spoznavali življenje ljudi in njihovih usod. Pogovarjali so se o knjigah in prisluhnili pesmim in odlomkom iz predstavljenih knjig.

Obiskovalci so tako lahko uživali ob sledečem programu: Pobiralci rose – predstavitev Zbirke literarnih del lendavskih ustvarjalcev; Z nahrbtnikom, s kamero in peresom po svetu – predstavitev knjige avtorice Olge Paušič, ki vsebuje potopise, osebnoizpovedne pripovedi/vtise s potovanj in popotniške dnevnike; En ora boato – predstavitev pesniške zbirke v esperantu in slovenskem jeziku, pod naslovom V zlatem čolnu; Novi horizonti – izbor pesmi v madžarskem, slovenskem in nemškem jeziku avtorice Judit Zagorec Csuka; Kaj jesti ob visokem krvnem pritisku – predstavitev knjige avtorice Branislave Belovič; Sprehajalec ptic –  predstavitev pesniške zbirke avtorja Denisa Škofiča; Domači recepti – predstavitev kuharske knjige o starih jedeh na območju vasi Petišovci; Fant in njegove sanje – transilvanska pravljica in njena analiza, dr. István Hagymás, Prekmurske stare domače pesmi – v izvedbi Društva upokojencev Velika Polana.

Večer je glasbeno popestrila skupina Hadik Mihály Band.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.