https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Policija kazensko ovadila dve osebi iz društva z območja Pomurja

25.04.2014 ob 17:00  

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota so kazensko ovadili dve osebi iz društva z območja Pomurja.


Prvo osebo so kazensko ovadili za več kaznivih dejanj kršitev temeljnih pravic delavcev po 196. členu KZ-1, oškodovanje upnikov po 227. členu KZ-1 in ponareditev ali uničenje poslovnih listin po 235. členu KZ-1, drugo osebo pa za pomoč pri storitvi kaznivega dejanja ponareditev ali uničenje poslovnih listin po 235. členu KZ-1. Prvo osumljena oseba zaposlenim več mesecev ni izplačevala plač, prispevkov in ostalih dajatev ter regresa za letni dopust za leto 2012, s čimer je zaposlene oškodovala najmanj za okrog 36.000 evrov. Proračun Republike Slovenije, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje pa za okrog 118.000 evrov.

Prav tako ni poskrbela za enakopravno obravnavo upnikov in je prevzemala nove obveznosti kljub temu, da je bilo društvo trajno plačilno nesposobno in nelikvidno. Z namenom prednostne obravnave upnikov je društvo poslovalo z gotovino, pri čemer pa ni vodilo blagajniškega dnevnika ali druge podobne pregledne evidence glede prilivov in odlivov gotovine. Vsa dokumentacija v zvezi s prilivi in odlivi gotovine je zelo pomanjkljiva in nepregledna in veliko izdatkov je brez osnove. Poleg tega je društvo preusmerilo večji del finančnih tokov na novoustanovljeno društvo. Oškodovanih je bilo več upnikov za okrog 249.000 evrov. Prvo osumljena oseba iz društva je ob pomoči drugo osumljene osebe, sestavila in javno objavila lažne bilance, s čimer je zavajala člane nadzornega in upravnega odbora društva ter upnike.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.04.2014 ob 19:45 Chicholina gost

      Ne vem, kaj vam pomeni tak članek? Nekdo je ukradel .... Naša država je specialist za prikrivanje goljufij, skrivanje lopovov, zapori mogoče, pa to samo ob vikendih, ...

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.04.2014 ob 21:39 šuker gost

      Res!Pa zakaj ne obelodanite kdo je ta !??ZAKAJ SE TO SKRIVA ,PA NAJ SI GRE ZA BILO KATERI DEL NAŠE BANANICE!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.04.2014 ob 9:50 en gost

      to naj bi bilo v zvezi z Muro 05 ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.