https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO:Na ogled fotografska razstava Skozi objektiv: Kamerun

Lendava, 26.04.2014 ob 9:45  

Včeraj je v avli Gledališke in koncertne dvorane Lendava potekala otvoritev fotografske razstave z naslovom Skozi objektiv: Kamerun. Avtor razstave je Adrian Dan Vilcan, izbrane fotografije pa predstavljajo izbrane utrinke iz njegovega popotovanja po Kamerunu, njegove občutke, čustva radosti in žalosti, ki jih je doživel v času bivanja v Afriki.

Razstava prikazuje prostovoljno delo Vilcana v Kamerunu v letu 2010 ter njegovo subjektivno in osebno izkušnja doživljanja te afriške države. Na razstavljenih fotografijah je tako ujetih  več kot 1500 prepotovanih kilometrov, od tropskega gozda do drugega najvišjega vrha Afrike.Fotografije pa bodo na ogled do 1. junija.

Adrian Dan Vilcan je prostovoljec, ki pri Ekokulturi Lendava opravlja Evropsko prostovoljno službo, sicer pa mladi intelektualec in ekolog z dušo popotnika in umetnika. Zadnjih nekaj let se poleg umetnosti posveča delu z mladimi. Od leta 2012 je predsednik Evropskega mladinskega društva. Gre za nevladno organizacijo, ki ladim omogoča spoznavanje različnih kultur. Vilcan poudarja, da je ravno potovanje najboljši način spoznavanja sveta in hkrati samega sebe. Z razstavo o Kamerunu se Vilcan želi zahvaliti Lendavi in njenim prebivalcem, kjer se, kot je poudaril, čas ustavi in kjer domačini s svojimi nasmejanimi obrazi prepričajo vsakega turista, da je treba življenje uživati. Pri postavitvi razstave mu je bil v pomoč lendavski fotograf Davor Dolenčić.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.