https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Židan v Sv. Juriju: Če ne bi bilo malih občin, bi bilo podeželje dosti slabše razvito

29.04.2014 ob 7:00  

V Kocbekovi dvorani Kulturnega in upravnega središča Sveti Jurij ob Ščavnici je potekala slavnostna seja ob 20. občinskem prazniku.


Zbrane je najprej nagovoril župan občine Anton Slana, ki je dejal, da je zelo ponosen na 20 let obstoja občine in med drugim opozoril državno politiko, naj ne išče grešnih krivcev za stanje v državi v delovanju in organizaciji lokalne samouprave.  »Smo skupnost, ki se je med prvimi podala na samostojno pot lokalne samouprave, med prvimi smo spoznali, kaj je najboljše za nas, da smo zreli in odgovorni sami skrbeti za svoje blagostanje, za razvoj in za svoj odnos do preteklosti in sedanjosti, načrtovanja in graditve prihodnosti«, je povedal župan.

                                                                       

Slavnostni govornik je bil minister za kmetijstvo in okolje ter podpredsednik vlade mag. Dejan Židan, ki je se v svojem govoru naslonil na delovanje lokalne samouprave, kmetijstva in okolja in med drugim povedal: »Če ne bi bilo malih občin, bi v vsakem primeru imeli dosti slabše razvito podeželje kot je sedaj. Med malimi občinami najdemo zelo dosti dobrih občin, nisem  pa siguren, da med velikimi občinami najdemo samo briljantne župane. O tem, kakšno bo končno število občin, nima pravice odločati Ljubljana, ampak to morajo storiti občani sami. Ves čas si želim, da bi tisti, ki v Ljubljani odločajo o usodi Slovenije, bili bolj podobni našim županom. To pa zato, ker naši župani morajo živeti vsak dan med svojimi ljudmi in morajo svoje ljudi vsak dan pogledati v oči. Ne verjemite tistim, ki vam razlagajo, da če se ponovno združite v eno veliko občino, da bo to boljše, ne bo, zato ker center vedno misli samo na sebe«.

Slavnostno sejo so s svojim odličnim nastopom popestrili člani vokalne skupine Sonus iz Oplotnice.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.04.2014 ob 8:23 Jim Beam gost

      Kelko pa pomaga razvito podeželje, če je država v kur*e???

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.04.2014 ob 10:30 astalavista gost

      ja, tako se nabirajo glasovi.. male občine so strup za proračun!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.04.2014 ob 11:01 opa gost

      Gledan sejo v parlamentu in vsi povprek kritizirajo židana,da ni prišel na izredno sejo,saj se gre za kmetijstvo .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.04.2014 ob 11:49 opa gost

      Če štoj gleda zdaj slo 3 lejko vidi in čuje kak so pokvarjeni (koalicija)včeraj tak gnes že pa nači :-( Židan pa je rajši svoje sekretare poslo namesto ka bi san prišo pa razložo zakoj so si prek noči premislili .....

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.04.2014 ob 20:38 andi gost

      lepo vas prosim, koliko delovnih mest so ustvarile te občine, pa župani, kje delajo???? zato pa je naše kmetijstvo tam kjer je, dober kader gre. Se res ti zavodovci samo slikajo, naj pridejo drugi župani, oni pa na pošteno delajo po službah, mislim, da se volilci strinjamo.j

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.04.2014 ob 20:50 Pomurec gost

      Župani se naj končno odločijo, ali služba ali županstvo, civilna iniciativa moramo to doseči, se strinjamo, nočemo samo slik, bravo komentatorji, že vidimo malo okrog sebe. Nočemo samo otročjih govorov.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.