https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Milan Kolarič ostaja starešina pri radgonskih lovcih

30.04.2014 ob 10:30  

V lovskem domu v Hercegovščaku so se na 65. volilnem občnem zboru zbrali člani in članica LD Gornja Radgona. Potem ko so prisluhnili poročilom starešine ter komisij in referentov so izvolili tudi novo vodstvo lovske družine, ki se v primerjavi z dosedanjim, ni veliko spremenilo.

Starešina Milan Kolarič je izrazil zadovoljstvo in ponos nad prehojeno potjo, hkrati pa optimizem za prihodnost. Njihovo društvo ne pozna politike, temveč je odprto vsakemu lovcu. Kdor je vnet lovec, je vedno dobrodošel, saj lovci poznajo samo eno barvo – to je zeleno – barvo svojih lovišč.  Temu načelu razumevanja in delovanja lovstva, ki ga je zapisal pred več kot 100 leti dr. Ivan Lavrenčič se radgonski lovci trudijo slediti še danes.

»Že v preteklosti smo krepko opravičili svoj obstoj ter dokazali svojo poslanstvo v družbi in naravi«, je dejal starešina LD Radgona, ki je tudi spomnil, da »lovstvo in lovske obveznosti še zdaleč nista streljanje določene populacije divjadi in zmotno je tudi razmišljanje tistih, ki vidijo v tej dejavnosti velike dobičke. Bitka za obstoj narave in vsega živega v njen nas mora še bolj povezovati, da bomo enotno izkazali pripadnost lovski organizaciji, ki temelji na lovski pravičnosti, enakosti ter tovarištvu vseh združenih v zeleni bratovščini. Izvršujmo naše poslanstvo, obnašajmo se tovariško in ne dovolimo, da politiziranje, dobičkarstvo, osebni interesi, privatna nesoglasja itd. vplivajo na delo v naši lovski organizaciji«.

Kolarič je še posebej izpostavil tudi tradicionalna prijateljska srečanja radgonskih lovcev in ribičev, ter skupne jesenske love s tovariši iz sosednjih lovskih družin Negova in Benedikt.

Ker je letošnji občni zbor bil volilni je 52 (od skupno 56) članov LD Radgona izvolilo novo vodstvo družine. Za predsednika oz. starešino so potrdili Milana Kolariča, ki je to funkcijo opravljal tudi v minulem mandatu. Člani upravnega odbora pa so: Mirko Njivar (gospodar), Anton Pintarič (tajnik), Jani Hibler (blagajnik), Anton Benko, ml (referent za strelstvo), Srečko Čuk (gospodar lovskega doma), Iztok Rožman (kinologija), Darko Firšt (društvene aktivnosti), Dani Šmid (referent za lovni turizem). V NO so bili izvoljeni: Srečko Rakuša, predsednik ter člana: Franc Mauko in Anton Pintarič. Disciplinsko komisijo sestavljajo: predsednik Anton Benko, st. ter člana Aleksander Kolarič in Boris Križanič. LD Radgona bodo navzven predstavljali delegati: Janko Topolinjak, Oskar Šmid in Ladislav Pišek.  

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.06.2014 ob 7:36 pfg gost

      Res lepe izjave g.Kolariča ,da v tej dejavnosti ne vidi dobiček ,če bi ta govor držal on nebi bil več lovec.V slovenskih novicah je objavil,da imamo vinograde ograjene in se srne zapletajo v žičnato ograjo ,ko ji podijo psi.Sam g.Kolarič ima zagrajene svoje velike vinograde,ter nameščene opozorilne table na ograjah "GIBANJE NA LASTNO ODGOVORNOST" .Ta oseba vidi samo druge,uživa ko lahko koga prijavi ali mu kako drugače škoduje.Komentar ni škododelčen osebi,ampak je dejanski. Lp

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.06.2021 ob 20:46 Bine gost

      To pa je res..ta krepek je ena najvecja drhal..pri nas v cresnjevcih strelja srne celo leto.je to dovoljeno.me zanima g.predsednik v gornji radgoni...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.