https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Dijaki ekonomske šole najboljši na mednarodnem festivalu v Novem mestu

29.04.2014 ob 12:00  

23. aprila je v Novem Mestu potekal 11. mednarodni festival Več znanja za več turizma, ki ga je organizirala Turistična zveza Slovenije. Na njem so srednješolci iz 40 šol iz Slovenije in tujine predstavili različne programe za mlade na temo Na zabavo v naravo.


Tako so na mednarodni turistični tržnici sodelovali tudi dijaki zaključnega letnika Ekonomske šole Murska Sobota (Robert Istenič, Dominica Kerčmar, Natalija Gyergek, Goran Kozar, Saša Hoheger, Kaja Gabor, Leon Budja) pod mentorstvom prof. Nataše Šiplič Šiftar in prof. Nataše Plemenitaš Benkovič.

Tema njihovega projekta je bila »Organizacija zabave na koncu vasi«. Zabava, namenjena maturantom in vsem ostalim, predstavlja druženje, s katerim bi se poslovili od starih časov, ki so jih preživeli v domačem okolju, s pričakovanjem nekaj novega. Tovrstna zabava bi vključevala predstavitev starih običajev, kako so se ob različnih delih zabavali nekoč, in zabavo mladih danes.

Na tržnici so prikazali stari prekmurski običaj »lüpanje kukurce«, zraven kuhali bujto repo in vabili goste z vznemirljivimi vonji dobre prekmurske hrane.

Vir: arhiv EŠMS

Obiskovalcem in komisiji so pokazali, da Prekmurje ni samo znano po dobri hrani, temveč tudi po ohranjanju starih običajev, srčnosti in dobroti ljudi, ter tako prejeli kar dve zlati priznanji, eno za sodelovanje in eno za najboljšo predstavitev na tržnici.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.