https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

NK Odranci bodo dobro premislili o nastopanju v drugi ligi

Odranci , 30.11.2010  

Po odličnem jesenskem delu prvenstva v tretji ligi – vzhod, kjer so Odranci suvereno osvojili prvo mesto, se mnogi sprašujejo, če bodo (zaradi finančnih zmožnosti) naskakovali drugo ligo. 

Tako kot večino v deželi ob Muri, je prvo mesto Odrancev v tretji ligi vzhod presenetilo tudi njihovega predsednika Marjana Mariča, ki je za naš medij strnil vtise po osvojitvi naslova jesenskega prvaka. »Prvega mesta, to moramo priznati,  nismo pričakovali. Po sestavitvi ekipe smo si pred pripravami zadali cilj uvrstitev med prve štiri, kakor že več let. To nam včasih je uspelo, včasih ne, toda letos se nam je vse poklopilo. Menim, da imamo osemnajst pravih enakovrednih igralcev, z malo sreče in trudom na igrišču so fantje zasluženo osvojili prvo mesto,« pravi Marič. Podobno mnenje, da imajo kakovostno ekipo, ima tudi trener Štefan Škaper, s katerim smo pred kratkim opravili intervju, oba s predsednikom pa se zavedata, da bo za spomladanski del prvenstva potrebno pripeljati še dva ali tri konkurenčne igralce.

Klub je finančno stabilen, igralcem dolgujejo samo nekaj premij

Škaper je v intervjuju povedal, da so Odranci trenutno bolj urejen klub kot drugoligaška Mura 05, to pa se da sklepati tudi iz odgovora Mariča, kakšno je finančno stanje kluba. »Naše finančno stanje je stabilno. Delujemo v mejah, ki jih lahko tudi uresničimo in se sproti z igralci dogovarjamo. Obveznosti do njih smo v glavnem poravnali, ne pa čisto vseh, ker so si prislužili več premij kot smo pričakovali, vendar bodo tudi to prejeli,« trdi prvi mož odranskega nogometa.

Ne želijo ponoviti zgodbe iz okoliških krajev

Mnoge ljubitelje nogometa pa zanima, če se bo klub ob nadaljevanju dobrih predstav in morebitnem prvem mestu ob koncu sezone sprejel napredovanje v višji rang tekmovanja. »To je še predaleč in o tem še ne razmišljamo. Prvo je potrebno osvojiti prvo mesto, to pa se bo videlo nekaj krogov pred koncem sezone in šele nato se bomo pogovarjali kako naprej,« pravi Marič, kateremu glavni problem ne predstavlja zagotovitev sredstev za igranje v drugi ligi, pač pa sestava konkurenčne ekipe. »Smisel igranja v drugi ligi je biti vsaj v sredini, ne pa izgubljati vse po vrsti, kar bi za posledico imelo manjši obisk na tekmah in izguba samozaupanja pri igralcih. To bi pomenilo ponovitev zgodb iz okoliških krajev, kot Črenšovci, Turnišče in Renkovci, kjer se zaradi prevelikih ambicijah niso pobrali nekaj časa,« zaključuje Marič.

Preberite tudi:

Štefan Škaper: Menim, da so Odranci trenutno bolj urejen klub kot Mura 05

3. SNL vzhod: Odranci z največ točkami, Grad z največ gledalci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Odranski
      30.11.2010 ob 13:10 Odranski

      Vejpa telko naj gledajo ka zrikatjo finance če do prvi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. lepi
      30.11.2010 ob 13:57 lepi

      Dobra ekipa, dober trener, urejene razmere v klube in rezultat pride san po sebe ale za 2 ligo nejsan glih ziher ka majo material!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. samy
      30.11.2010 ob 16:05 samy

      Nemajo kaj premišlavati, to je šansa kak je več dugo nede.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.