https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Mariborski študentje z novim študentskim domom

Maribor, 30.11.2010 ob 10:15  

Včeraj so v Mariboru slovesno odprli nov študentski dom, ki ponuja nadstandardno bivanje. Naložba je stala nekaj več kot 8,7 milijona evrov

Do odkupa zgradbe na Smetanovi ulici, ki danes predstavlja študentski dom številka 13, je sicer prišlo decembra lani, prvi študentje pa so se vselili že oktobra 2010.  Nov študentski dom študentom nudi 276 postelj, od tega 28 enoposteljnih sob. Pod domom se nahaja tudi parkirna hiša, ki nudi 162 parkirnih mest.

Lidija Divjak Mirnik, direktorica Študentskih domov Univerze v Mariboru, je ob otvoritvi novega doma izpostavila nadstandard bivanja: »Socializacija je najpomembnejši proces v življenju posameznika, saj se tako oblikuje celovita osebnost in tudi ta študentski dom bo prispeval k temu. V tem trenutku Študentski domovi Univerze v Mariboru 2696 študentom ne ponujajo le dom in posteljo, ampak nekaj več: udobje, nadstandard z lastno kuhinjo in kopalnico, športno infrastrukturo (sobe za igranje namiznega tenisa, fitnes itd.), glasbene, multimedijske in študijske sobe ter sobe za obštudijsko dejavnost – t. i. žur sobe. V vsakem domu je tudi pralnica, študentje imajo internet in kabelsko omrežje. Za vse to se gibljejo cene od 60 do 129 evrov na mesec.«

Jože Vuk, predsednik Študentskega sveta stanovalcev Študentskih domov, je povedal, da so vsi stanovalci zelo ponosni, da so lahko v uporabo prevzeli dom, ki omogoča odlične bivalne pogoje: »Seveda si želimo, da bi se kmalu spet srečali na dogodku, kot je današnji. 276 ležišč in 162 parkirnih mest je velika pridobitev, a mnogi žal še vedno živijo v domovih z dotrajano opremo, v sobi, ki komaj zadostuje minimalnim standardom, mnogi pa ostanejo na cesti.«

Vse zbrane je pozdravil tudi dr. Ivan Rozman, rektor Univerze v Mariboru, med gosti pa je bil tudi Franc Kangler, župan Mestne občine Maribor. Ob odprtju novega študentskega doma so javnost seznanili še s projektom postavitve šestih fotonapetostnih elekrarn na območju Univerze v Mariboru in projektom prenove energetskih objektov v študentskem kampusu Gosposvetska. S tema projektoma med drugim želijo zmanjšati porabo toplotne in električne energije ter proizvajati energijo obnovljivih virov.

Univerza v Mariboru svojim študentom odslej tako zagotavlja nekoliko več ležišč, kot dodaja Divjak Mirnikova, pa planirajo, da bi v letu 2011 še kupili kakšen dom, v letu 2012 pa bo izvedena še prenova zadnjega doma številka 7. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. nina85
      30.11.2010 ob 13:49 nina85

      Moj študentski dom na "Katančevi" ploščadi ne zgleda tak nobel!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.