https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Nekdanja nakupovalna meka Lenti vabi tudi danes

Lenti, 07.05.2014 ob 7:00  

Med prvomajskimi prazniki, ki je ponudil nekaj sončnih dni in s tem odlične priložnosti za izlete, smo se tudi na Pomurcu odločili za krajši skok čez mejo,  natančneje v madžarski Lenti, ki je nekdaj veljal za nakupovalno meko večine Pomurcev. Mi pa smo si ogledali, kakšno podobo Lenti kaže danes.


Pred kakšnimi dvajsetimi leti so se kolone na mejnih prehodi ob četrtkih in sobotah, ko je obratovala tržnica, vile v neskončnost, saj so kupci hodili v Lenti nakupovat predvsem precej cenejša živila ter oblačila, katerih pri nas do odprtja večjih nakupovalnih centrov tudi ni bilo toliko na razpolago, kot je to danes. Te dni je Lenti bil obiskan, a nikakor tako močno, kot je bilo to v preteklosti. Na ulicah in v trgovinah je bilo slišati večinoma Slovence, tudi take iz bolj oddaljenih krajev: Maribor, Celje, Ljubljana.

Glavne ulice Lentija so še danes odete v trgovine – butike z oblačili prav za vse : dojenčke, otroke, najstnike, ženske, moške, tudi na nosečnice niso pozabili. Prav tako je moč najti oblačila za posebne priložnosti – od krsta, do obhajil, birme in porok. In prav to so stvari, ki še danes privabijo precej kupcev iz Slovenije, saj so svečana oblačila v Lentiju precej cenejša kot pri nas. Seveda pa tudi ne več tako poceni, kot je bilo to v preteklosti, tako se oblačila za vsak dan lahko primerjajo s cenami pri nas. Je pa res, da je izbira velika in po vztrajnostnem brskanju, v kolikor vam čas dopušča, se najdejo tudi poceni in zanimive stvari, vendar pa tu ne gre govoriti o kakovosti oblačil, ki bi držala v nedogled, a če smo iskreni, so tudi oblačila, ki se danes prodajajo v Sloveniji v trgovinah priznanih tujih blagovnih znamk nižjega cenovnega razreda, bolj kratkega veka.

Poleg oblek in čevljev (sandalov, japonk, superg,…) je v Lentiju moč kupiti tudi stvari za gospodinjstvo – plastične posode, metle, prte, lonce, krpe,…  Na voljo so tudi cvetličarne s sadikami rož in zelenjave. V zadnjem času pa so popularne tudi kaminske peči, ki so tudi do nekaj sto evrov cenejše kot v Sloveniji in se jih tako pozimi poslužuje že marsikatera hiša.

V Lentiju je tudi Biopatika – kar pomeni lekarno z naravnimi zdravili, ki ponuja zdravilne čaje, prehranske dodatke in podobno, prav tako po ugodnejših cenah kot pri nas. Niso pozabili niti na tiste, ki si radi popestrijo posteljne radosti - za njih je na voljo trgovina z erotičnimi pripomočki.

Če pa se je v preteklosti izplačalo kupovati madžarske salame in pick salamo, pa temu danes ni več tako, saj so cene le – teh podobne ali včasih celo višje kot pri nas. Se pa izplača zaviti v optiko, kjer vam očala z dioptrijo izdelajo občutno ceneje kot v Sloveniji. Sicer pa je znano dejstvo, da se tisti, ki živijo v bližini meje radi odpravijo na Madžarsko zaradi cenejših storitev kot je frizer, masaža, pranje avtomobila, obisk zobozdravnika.

Lenti je pravšnji za enodnevni izlet, saj poleg kakšnega nakupa za polepšanje garderobe, ki razveseli prav vsako žensko, vabi tudi v terme ter v dobre restavracije, kjer so cene tradicionalnih jedi, kot sta bograč in ciganska pečenka prav tako ugodnejše.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.05.2014 ob 9:51 ribič gost

      pa tudi ribiči množično nakupujemo v lentiju.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      07.05.2014 ob 11:04 domačica gost

      Delajmo reklamo sosedom, bravo mij. Te pa se pijtamo zakoj propadamo sami???????? Sramota za vse nas,...

      19 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      07.05.2014 ob 12:48 Bandi gost

      Ge man predlok ka bi ednok na Pomurci poslikali te naše lepe iže z lepimi bakrenimi cevmi pa odprete garaže ka se te smrmacje nedo telko mantrali pa bozili po vejsi.Naj si naglednejo fajn lipo po portali ge je kaj za odnesti. Ja te pa še gorik denite fabrike štere so prazne pa pune staroga železa ka bar naj nešče hasek ma od toga. Ti občan tan gori pa nejsen te včeraj vido v Lidli mogoče pa v Hoferi ali Špari.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!
    7. gost
      07.05.2014 ob 14:04 gost gost

      @domačica, šta tražiš ti ovdje? Mi ne šaramo po hrvatskim portalima.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Za komentiranje se morate prijaviti!
    9. gost
      07.05.2014 ob 15:34 Xyzz gost

      Či ideš v lenti nucaš madżarsko vinjeto ?

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. Za komentiranje se morate prijaviti!
    11. gost
      07.05.2014 ob 16:20 . gost

      nucaš samo te, če si goričanec..

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. Za komentiranje se morate prijaviti!
    13. gost
      07.05.2014 ob 16:35 vinko megla gost

      Prav ma pomurec ta prej hodijo samo kmetje po te cote eden pameten nede šou ta pa lejko stoukrat de reklama gor.Če pa si kmet z tejmi črevlami in ednin navadnin kominezounon ja pa boš šou ta po te cote.Na vij rijbiči pametni ja z Mađarskoga so bouši trneki aja tan ribe na prazne primlejo ej kmetje kmetavzarski.

      7 29 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. Za komentiranje se morate prijaviti!
    15. gost
      07.05.2014 ob 17:17 gost 4 gost

      megleni tij si svetlobna lejta v megli. Kmetje so gnes den pametni, razgledani in BOGATI !

      23 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. Za komentiranje se morate prijaviti!
    17. gost
      07.05.2014 ob 17:37 gost gost

      očitno imajo na pomurec, delodajalec razmetavanje pejnez ka si lejko pivoščijo izlet v drugo državo .što pa to financera, drugo bi pa pravo ka to se mate na tržnici v Soboti ka naši cigani ali romi odavlejo, intuj v hervisu saj je a roba iz bosne in mađarske, mi pa swe ve mečemo ka smo frajeri ka kupivlemo hervisevo robo hahaha ,

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. Za komentiranje se morate prijaviti!
    19. gost
      07.05.2014 ob 18:21 ribecccc gost

      Vinko megla ti mas meglo vglave pa en cvek v cele .viden ka nemas drujgoga dela kak skoraj vsak komentar pa prilogo sinfate .nazadnje pa nemas za burek .prave gnoj se

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. Za komentiranje se morate prijaviti!
    21. gost
      07.05.2014 ob 19:17 vinko megla gost

      ribecccc@Znaš ka tak ti poven tij si lekaj z gorijčkoga polek te Mađarske meje pa si odiš kupuvat ta cote pa bočkore na samo nikaj nej malo pač maš vonj po toj robi na ovak je pa za kmeta vredi tou.Vidiš tudi takše jesti poznaš domačoga jestija pa ne poznaš jezuš na burkečina.Što ti je pa pravo ka si gnoj tou na mađarskon so ti pravili vijdiš tak je tou kmet.

      9 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.