https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Namesto zapora bo moral ropar črpalke v Lemerju opraviti 600 ur dela v javno korist

05.05.2014 ob 7:05  

Že na predobravnavnem naroku je sodnik Branko Palatin, predsednik okrožneg sodišča v Murski Soboti, končal kazenski postopek zoper 19-letnega Nina Šušo z Goričkega, ki je bil obtožen ropa in velike tatvine.


Mladenič je namreč priznal obe očitani kaznivi dejanji, tako oboroženi rop na črpalki v Lemerju kakor tudi odtujitev 600 evrov duhovniku Alojziju Marklju iz župnišča v Svetem Juriju na Goričkem. Kot poročajo Slovenske novice, je tožilstvo zahtevalo kazen 10 mesecev zapora, ki jo je sodišče tudi izreklo, vendar bo Šuša kazen odslužil z delom v javno korist. Sodnik mu je namreč naložil 600 ur dela, ki jih mora opraviti v dveh letih.

Decembra 2013 je bil OKC Policijske uprave Murska Sobota obveščen, da je zamaskiran in oborožen moški oropal trgovino bencinskega servisa Panvita v Lemerju in zbežal s kraja dogodka. Začela se je iskalna akcija, slabo poldrugo uro po poskusu ropa pa so policisti prijeli storilca, ki je še mladoleten, in njegovega 19-letnega brata. Mladoletnik je zamaskiran, s pištolo v roki in nožem v žepu, stopil do prodajalke in ji ukazal, naj mu izroči denar. Prodajalka in ena ženska sta se skrili v skladišče, druga pa je zbežala iz trgovine. Mladoletnik blagajne sam ni mogel odpreti, zato je zapustil bencinski servis. Po poskusu ropa sta se mladoletnik in njegov brat odpeljala v smeri Puževcev, kjer so ju policisti ustavili in odvzeli prostost. V vozilu sta imela pištolo, nož in maskirno kapo.

Foto: www.slovenskenovice.si

Poleg omenjenega poskusa ropa je višji tožilec Branko Murmayer Ninu Šuši na predobravnavnem naroku očital še veliko tatvino, saj je v župnišču v Svetem Juriju ukradel 600 evrov. Obtoženi je obe dejanji priznal, njegov odvetnik pa je dejal, da se njegov klient zaveda teže svojih dejanj in da je ves čas vzorno sodeloval z organi pregona. Predlagal je, da se zaporna kazen spremeni v družbenokoristno delo. Tako je sodišče izreklo kazen 10 mesecev zapora, en dan pa izenačilo z dvema urama dela v korist družbe. Župniku Marklju bo moral vrniti 600 evrov, plačati mora tudi sodne stroške v višini 140 evrov, sodišče pa ga je oprostilo vseh drugih stroškov postopka. O sankcijah za njegovega brata se ne da izvedeti nič, saj na sodišču o tem ne govorijo zaradi varovanja osebnih podatkov mladoletne osebe. Neuradno naj bi bil določen čas pod drobnogledom centra za socialno delo Murska Sobota, ki bo tudi določil, kakšno družbenokoristno delo bo opravljal Nino, ki mora 600 ur opraviti v največ dveh letih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.05.2014 ob 9:35 gost gost

      naj kosi travo okoli črpalk..

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.05.2014 ob 10:03 rok gost

      jaz mislim, da imata at dva fanta še marsikaj na grbi, premila kazen za oba, en bi moral v zapor drugi pa v poboljševalnico, saj je pred tem mlajšim zelo bleščeča kriminalna kariera, če se nebo kaj spremenilo.....nažalost....

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.05.2014 ob 10:16 ms gost

      600 ur v dvema letoma ?Pa te je tou kazen ?Sodišča ešče lopovščino podpejrajo .

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.05.2014 ob 10:36 tikev gost

      600 ur družbeno koristnoga dela je nej malo. Čista vredi je tak. Vači bi pa sedo v zatvori, nika nej delo, pa še stroški z njin bi bili - puni penzion. Zdaj de pa lepo ribo 75 dni za ceno ene malice na den.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.05.2014 ob 10:56 ola gost

      Čisto pravilno...Še duplo bi mogla dobiti. Naj delata zašenki

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.05.2014 ob 12:22 goricanec gost

      TO JE DOBIL PREMALO ............TO MU JE ZRIHTALA NJEGOVA TETA KI DELA NA SODISCU TO JE ZALOSTNO NA NASE SODNIKE KI SE DAJO PODKUPIT

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.05.2014 ob 13:08 nino gost

      SADEŽ NE PADE DALEČ OD DREVESA !!! Takim nepridipravom je potrebno krepko stopiti na prste ! Premila in prelahka kazen ! TRDI PREVZGOJNI UKREP ; JE POTREBEN !!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.05.2014 ob 21:48 GORIČANEC gost

      To je premila kazen za oba. Kaj pa še drugi rop, katerega sta zagrešila pred 2 letoma na Goričkem pozimi, pa za njega nista bila obsojenega. Sodišče tega ropa sploh ni obravnavalo, ker so ga poteptali pod preprogo. Kaj pa to dragi Prekmurci? Lahko le pomislimo, kako je skorumpirano naše tožilstvo in naša lokalna policija.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.05.2014 ob 6:53 lenč gost

      dragi moji, ta dva mladeniča imat še marsikaj na grbi, ne le ta rop.....še šetvilne druge tativine ter goljufije, za ketere sploh nista bila kaznovana, ter je vsem jasno da sta krivca, oba v zapor preden še koga ubijeta za 100 evrov

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      06.05.2014 ob 12:29 lauraas gost

      Po moje je pa kazen primerna, saj drgega ni nič dokazano.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.