https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Simon Špilak osvojil 2. mesto na dirki po Romandiji

5.5.2014  

Kolesar Simon Špilak iz Tišine je po zmagi iz leta 2010 še drugič zapored pristal na 2. mestu dirke po Romandiji. Premagal ga je namreč Chris Froome, lanski zmagovalec dirke po Franciji.


Po besedah Špilaka je za njim odličen teden, v katerem je zmagal kraljevsko etapo, dva dni prekolesaril v rumeni majici vodilnega ter dirko končal na odru za zmagovalce. "Posamičen kronometer je bil zelo težak z zelo zahtevnim klancem. Dal sem vse od sebe, da sem dosegel dober rezultat in dirko končal na odru za zmagovalce. Močnejši je zmagal," je za spletno stran ekipe Katjuša povedal Špilak.

Foto: Bicikel.com

Kot je dejal Dmitrij Konišev, direktor ekipe Katjuša, je z rezultati svojega varovanca zelo navdušen, saj je odlično odpeljal kronometer. Froome je bil namreč favorit za zmago na dirki in bi ga zelo težko premagali na kronometru. Špilak je storil vse, kar je bilo v njegovi moči ter se boril vse do cilja. Konišev od Špilaka pričakuje veliko tudi na dirki po Franciji. A še pred tem bo Špilakov moštveni kolega Španec Joaquim Rodriguez poskušal zmagati dirko po Italiji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.05.2014 ob 22:26 XY gost

      Bravo...sedaj pa še kronat s kakšno etapno zmago na Touru ali pa celo uvrstitvijo med top10.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.