https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Današnja stavka zaposlenih v Nafti Petrochem preložena

06.05.2014 ob 7:00  

Vodstvo Nafte je obljubilo, da bodo marčevske plače v celoti izplačane do 20. maja. V nasprotnem primeru bodo zaposleni naslednji dan brez pogajanj pričeli s stavko.

 

Zaposleni v lendavski Nafti Petrochem so sredi aprila za danes napovedali, da bodo stavkali, če ne bodo dobili izplačanih plač za mesec februar in marec 2014 ter če ne bodo poplačani zaostali prispevki za mesec december 2013 in januar 2014.

Na včerajšnjem sestanku stavkovnega odbora pa so sprejeli ponudbo vodstva družbe, ki je obljubilo, da bodo zaposleni do 20. maja dobili celotno marčevsko plačo. V kolikor obljuba vodstva ne bo izpolnjena, bodo zaposleni naslednji dan brez pogajanj pričeli s stavko.

Druga stavka zaposlenih v Nafti je bila sicer napovedana že 16. aprila, a je takrat stavkovni odbor že preložil stavko, čeprav njegove zahteve niso bile izpolnjene. Stavkovni odbor je takrat zahteval, da dobijo februarsko plačo takoj, plačo za marec na plačilni dan, poplačilo prispevkov za december in januar pa do izplačila marčevskih plač, poroča STA.

Zaposleni so doslej prejeli februarsko plačo brez plačanih prispevkov, zadnjega aprila pa so prejeli tudi po 300 evrov kot del plače za mesec marec. Vodstvo jim mora do 20. maja do 12. ure nakazati preostali 70 odstotkov marčevske plače, v nasprotnem primeru bodo delavci znova stavkali naslednji dan.

Aprilsko plačo naj bi dobili do konca maja, vodstvo pa je obljubilo, da bodo s prodajo čistilne naprave, ki jo prodajajo, plačani tudi prispevki. Težava z izplačilom plač je po besedah generalnega direktorja Nafte Lendava Dušana Stoparja v tem, da morajo v Nafti Petrochem uravnotežiti denar za plače in za obratovanje, saj bi sicer propadel projekt  vreden 20 milijonov evrov.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.