https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Lendava: Predstava Gremo na morje požela val navdušenja

Lendava, 09.05.2014 ob 7:00  

Sinoči je Društvo upokojencev Lendava - Gledališka skupina Kofetarji, v Gledališki dvorani v Lendavi pripravilo predstavo Gremo na morje, avtorice Olge Paušič. Predstava govori o tem, kaj naj stori mali človek, ki se mu nadloge sedanjosti, obesijo okoli vratu kot mlinski kamen.


Te nadloge pa so: oblast v krizi, ki človeku življenje zagreni z nesmiselnimi zakoni, mu naloži davke, zapovedi in prepovedi … medtem ko se sama samovšečno košati na prestolu. Tako se v predstavi, v kateri so pod režisersko taktirko Mihaela Štampaha zaigrali Mira Unger, Ivan Paušič, Jerica Trojak, Igor Kulčar, Dragica Larnsak, Marija Varga, Štefan Žerdin, Matilda Karba in Štefanija Feher, sprašujejo, kaj naj stori človek ob vseh teh nadlogah.

Druščina upokojencev v predstavi ima kreativne zamisli, kako zaobiti neživljenjske predpise in s skupnimi močmi kaj malega zaslužiti k bornim penzijam za počitnice na morju. Njihova znanka, delavka Klara, je živ dokaz brezsrčne oblasti, ki ji niti malo ni mar za tiste, ki pristanejo na cesti zaradi stečajev. Ne preostane ji drugega kot iskanje »zvez«, da ne utone, tako kot išče rešilne bilke Brane, predstavnik t. i. revnih zaposlenih, ki imajo premajhen dohodek, da bi preživeli. Sredi vsega tega se znajde tržna inšpektorica – predstavnica koruptivne državne administracije, ki se je v teh grenkih časih krasno razcvetela.  In kako bodo naši upokojenci, ki jim je država z ZUJF-om zamrznila pokojnine in odrezala dodatek za rekreacijo, uspeli odpotovati na zaslužen letni oddih? Vse to je bilo moč videti v predstavi, ki je s smehom, ki je na trenutke imel tudi grenak priokus, navdušila občinstvo.

Sceno, plakat in  gledališki list je oblikoval: Sebastijan Časar, za luči pa sta poskrbela Ludvig Gönc in Miki Bažika.

Več fotografij v spodnji galeriji …


    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.05.2014 ob 9:45 hotiza gost

      norci ...........

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.05.2014 ob 13:42 slo-10 gost

      znamo hotiza ka smo norci ka vam vse sfinanciramo vam in vašemu smrkecu.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.05.2014 ob 10:24 lakoš gost

      bedaki ka pa nekaj norejjo pa špilajo ?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.