https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurski vitezi vina pri najmlajšemu članu v Komarnici

09.05.2014 ob 10:15  

Člani Slovenskega reda vitezov vina, omizje za Pomurje, ki sodi med najbolj dejavna izmed vseh osmih omizij v Sloveniji, so se v okviru svojega letnega plana dela sestali pri najmlajšemu članu omizja, novemu vitezu Damijanu Brezniku, ki je šele lani vstopil v Slovenski red vitezov vina – omizje za Pomurje.


Na izletniški kmetiji Breznik v Komarnici pri Cerkvenjaku, kjer se cela družina ukvarja s kmetijstvom, vinogradništvom in gostinstvom, so si ogledali čudovito klet, poskusili veliko dobrih domačih vin, domače kuharice pa so jih razvajali  s svojimi dobrotami.

Vitezi so ugotovili, da so v letu 2013 izpolnili vse zadane cilje, beseda pa je tekla tudi o aktivnostih v letošnjem letu. Tudi tokrat so vitezi pod vodstvom konzula Franca Škrobarja in tajnika Zlatka Boraka, poleg pogovora o svojem delu in poslanstvu tudi ocenili, kaj se dogaja v kleteh na tem območju. Sami vitezi so še posebej zadovoljni s sodelovanjem z madžarskimi kolegi, seveda tudi s svojim poslanstvom pri promociji in čaščenju vina. Kot nam je povedal konzul viteškega reda za Pomurje, Franc Škrobar, ki mu kmalu izteče že drugi mandat, pomurski vitezi tudi letos nameravajo postoriti veliko na promociji vin, vinogradniških in turističnih kmetij s severovzhoda države, vsekakor pa bo še več aktivnosti (viteških srečanj, strokovne ekskurzije ipd.) povezanih z vinom in vinogradništvom.

»V Slovenskem redu vitezov ne more biti vsakdo. Vitez namreč postaneš, če imaš določene kvalitete ter le na povabilo članov tega reda. Moraš biti vinogradnik ali vinar, častilec vin, spoštovati moraš vinsko kapljico, jo promovirati.  Naš tokratni gostitelj Damijan Breznik ima vse te vrline«, nam je povedal konzul Škorbar.   

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.