https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

FOTO: OOZ Gornja Radgona podelila priznanje za 45 let obrtništva

Apače, 12.05.2014 ob 8:00  

 V kulturnem domu Apače je potekala letna podelitev priznanj jubilejnim obrtnikom, podjetnikom ter upokojenim obrtnikom Območne obrtno - podjetniške zbornice Gornja Radgona.

 

Kulturno srečanje se je po uvodnih besedah direktorice Občinske uprave Apače mag. Severin Sobočan pričelo z nastopom pevke Tjaše Lesjak, ki je zapela ob spremljavi Aleša Lubija na akustični kitari slovensko pesem "Med iskrenimi ljudmi". V nadaljevanju je predsednik OOZ Gornje Radgone, Vlado Rojko povedal nekaj spodbudnih besed. V govoru je navedel bistvene vsebine obrtno podjetniških dejavnosti.

V oktobru leta 2013 je prešla obvezna članarina obrtnikov v zbornici v prostovoljno. Namen in način delovanja v OOZ, se po besedah Vlada Rojka, ni spremenil, le da je število članov v lanskem oktobru upadlo od 435 na 310. Kljub znižanju števila včlanjenih, je predsednik Rojko čestital vsem, ki pa so le ostali včlanjeni. Prav tako je dal obljubo, da bo OOZ predstavljal "najboljši servis", ki bo članom nudil konkretne storitve. Predsednik Rojko je tudi povedal mnenje, zakaj so omogočili razkroj članstva in navaja, da je resnično šlo nekomu v nos, da je bilo takrat v Sloveniji 55.000 članov.

Z razkrojem bi pridobili moč nasprotniki, kar pa jim le ni uspelo.  Čeprav je odstopilo 25% članov, pravi predsednik, vseeno ostajajo močni, kljub menjavanju vlad. Vendar poudarja, da je pri vsaki novi vladi podjetnikom le težje, a kljub temu bodo sledili svojim sanjam in prebrodili težave kot jim je to uspevalo do sedaj. V nadaljevanju programa je gostujoči župan Franc Pižmoht na kratko predstavil delovanje občine. V opisu se je vrnil v leto 1948, ko se je gradil današnji dom Kulture Apače, pa vse do danes, ko se izvajajo še mnogi projekti, s katerimi raste uspešnost občine. Po kratki predstavitvi je sledilo podeljevanje priznanj, ki so jih podelili predsednik OOZ Gornje Radgone, Vlado Rojko, podpredsednica, Tatjana Lapi, predsednik skupščine obrtne zbornice, Branko Novak in sekretarka OOZ, Majda Horvat. Zabavni del kulturnega dogodka so dopolnili Kvintet Kantabile in humoristom Samom Tušom, ki je spravil prisotne do smeha, da se je tresla vsa dvorana. Prijetno srečanje se je zaključilo ob kulinaričnih dobrotah.  

Ob 10. obletnici opravljanja obrtne dejavnosti so prejeli priznanja:

Anton Kokolj, Gorazd  Kocbek, Iztok Kotnik, Alojz Kovač, Drago Nikl, Vladimir Tkavc, Dejan Dvoršak in Daniel Čuk

Ob 20. obletnici opravljanja obrtne dejavnosti so prejeli priznanja:

Stanislav Hamler, Ratko Ilić, Vrtnarstvo Iris, Stil BO d.o.o., Katja Koler Kampuš, Bojan Kralj, Jože Drvarič

Ob 30. obletnici opravljanja obrtne dejavnosti so prejeli priznanja:

Martin Vrbančič

Ob 35. obletnici opravljanja obrtne dejavnosti so prejeli priznanja:

GMW d.o.o., Janja Kapun, Majda Vidovič in Miroslav Kurbus

Ob 40. obletnici opravljanja obrtne dejavnosti so prejeli priznanja:

Lesjak Franc

Ob 45. obletnici opravljanja obrtne dejavnosti so prejeli priznanja:

Drago Toth

Priznanje za vzorno sodelovanje obrti in podjetništva je prejela občina Apače

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.05.2014 ob 11:53 Stewen gost

      ŽAGAR - Iskrene čestitke prejemnikom priznanj, še posebej pa še Dragu Tothu za 45 let dela v obrti. Žal iz objave ni razvidno, s kakšno dejavnostjo se jubilanti ukvarjajo, za Totha pa domnevam, da gre za žagarskega mojstra, na katerga "postrojenju" je mogiče razžagati še tako debele hlode. Kaj pa harmonika in orgle? Še igrate, gospod Drago? Sem pa slišak, da ne poslušate radi le "cviljenja" žage, ampak tudi petje "Žagarice". Ko pa je to, se zdaj sprašujejo nevedneži! Sam se ne.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.