https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Tudi v Serdici so se poklonili padlim vojakom Rdeče armade

Serdica, 12.05.2014 ob 10:30  

Pri spomeniku padlih vojakov in oficirjev Rdeče armade v Serdici je KO ZB za vrednote NOB Rogašovci pripravila komemoracijo.


Komemoracije se je udeležil tudi drugi sekretar veleposlaništva Ruske fereracije z delegacijo, ki je pri spomeniku položila venec. Zbrane je nagovoril župan Edvard Mihalič, žrtvam pa so se poklonili tudi člani številnih KO ZB iz Pomurja in veterani Policije »Sever«.

Za kulturni program so poskrbeli učenci OŠ Sveti Jurij, spominu na padle v vojni pa so se prišli poklonit tudi številni občani.

Besedilo in foto: Milan Gaber

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.05.2014 ob 18:01 vinko megla gost

      Me zanimle kda de kunec tej poklonov pa polaganja vencov ten partizanon pa erdečen borcon.Dokeč mo se šli te partizane in heroje tak vse vkup vrak jemle državo no če pa je bu namen ka so si kšenki pa kaj pojeli pa spilij je pa druga pesem se je bar kaj prišparalo doma.KMETOVJE.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.05.2014 ob 20:27 nestrpnost gost

      kuka izza vsakega vogala.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.05.2014 ob 21:53 lajč gost

      komunizem na kubik

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.05.2014 ob 22:32 gost gost

      še dobro ka je v prekmurji nej bilou belogardistov, domobrancov pa ostale fašistične bagre. rajši padlin partizanon sakši den eno svejčo vužgen že zaradi toga ka lejko sploj slovenski gučin. če bi zmago ovi odpad od lidij bi gnes slovenci gučali italijansko, nemško pa mađarsko, verjetno nas pa itak več nebi bilou. tak ka se vij samo norca delajte iz partizanov. malo se zamislite do ge bi bijla mađarska, če nebi partizani pa ostali zavezniki te zmagali. vinko megla, državo vrag jemle zaradi takših prizadetih lolekov kak si tij, ovcojebač zabiti.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.05.2014 ob 7:11 vnuk gost

      Gost se popolnoma strinjam s tvojim komentarjem mi vnuki moramo biti ponosni na naše dedke ,se jim poklanjati za njihov prispevek k naši svobodi Vinko megla je pa v megli osto in ne vej vo priti pa še nesramnež je reden fuj

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.