https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

FOTO: Ljudmila Novak in Lojze Peterle na obisku v Radencih

Radenci, 14.05.2014 ob 10:15  

Predstavniki liste SLS in NSi so po obisku Prekmurja obiskali še področje Prlekije. V Radencih je bila Ljudmili Novak in Lojzetu Petrletu predstavljena polnilnica Radenske d.d.

 

Po obisku predstavnikov liste SLS in NSi v Prekmurju pred tednom dni, sta Radence včeraj obiskala predsednica NSi, Ljudmila Novak in evropski poslanec, Lojze Peterle. Po celodnevnem potovanju po področju Prlekije so jima predstavili še polnilnico Radenska d.d.. Zaradi strogih pravil pri prehodu skozi živilske obrate polnilnice Radenska, je bila na ogledu celotna ekipa odeta v posebne plašče ter pokrivala. Vodja proizvodnje, Peter Horvat je na začetku ogleda strokovno in poučno predstavil  zgodovino in nastanek Radenske.

S podrobnim opisom je predstavil, kako so nekdaj  na klasičen način s pomočjo železa pridobili pijačo obogateno z minerali, ki so jo ločili od usedline in jo ustekleničili. Današnji potek pridobivanja mineralne vode, poznane pod imenom Radenska, poteka popolnoma na drugačen način. Pod vodstvom in z opisom posameznih proizvodnih linij si je skupina ogledala kako nastane pijača, ki predstavlja velik ponos Slovenije. Ogled proizvodnje se je zaključil v sejni sobi, kjer je direktor Milan Hojnik predstavil podjetje in pričela se je kratka razprava. Tema je tekla o viziji in načrtih podjetja, pri čemer so se dotaknili tudi trenutnih aktualnih težav v zvezi z denacionalizacijo, ki bi naj bila po besedah direktorja rešena do konca tega leta.

Milan Hojnik je v sodelovanju s predsednikom organizacijskega odbora, Boštjanom Gerlecom in vodjem proizvodnje, Petrom Horvatom nazorno predstavil strategijo, celoten industrijski asortiment in uspeh prodaje pijač po posameznih delih sveta. Dr. Peter Kralj je strokovno pojasnil, v podporo sedanjemu vodstvu, še nekatere slabosti, ki so se dogajale v preteklih obdobjih. Po podrobni predstavitvi podjetja in težav, s katerimi se Radenska d.d. srečuje, sta strokovno mnenje povedala tudi predsednica NSi, Ljudmila Novak in evroposlanec, Lojze Peterle. V podporo podjetju sta izrazila željo o uspešni rešitvi in predvsem, kot je omenil evroposlanec, da je naloga poslanske skupine NSi v sodelovanju s SLS iskanje rešitev in nudenje pomoči.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija