https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Mojstrske fotografije Leona Gobca v naravnih motivih na ogled v Apačah

Apače, 16.05.2014 ob 10:00  

Naravni motivi izkušenega fotografa Leona Gobca so pritegnili v kulturni dom nemalo število občanov Apač

 

V kulturnem domu Apače je potekala pod vodstvom Tatjane Mijatovič fotografska razstava Leona Gobca. Kljub oranžnemu alarmu, ki je pretil celotnemu Pomurju, se je zbralo veliko občanov, katere je pritegnila fotografska tematika narave.V programu je sodelovala učenka ZGŠM, TINA ANTOLIČ - učenka 4. razreda kitare. S izbrano melodijo je ponesla obiskovalce v mislih na področja Evrope, kjer je fotograf ustvarjal razstavljena dela. Spodbudne besede je od otvoritvi razstave podal tudi župan Apač, Franc Pižmoht, kajti sam kot zagovornik ekologije in narave spodbuja tovrstne dejavnosti, tako v delu z naravo kot pri arhiviranju njenih vsebin.

Avtor fotografij živi v Mariboru, kamor ga je pot odnesla po preživetih mladostnih letih na Pragerskem. Leta 1978 je uspešno končal študij na Strojni fakulteti  v Mariboru in pridobil naziv univ. dipl. ing strojništva. Istega leta se je zaposlil na lll. gimnaziji v Mariboru, saj je že med študijem veliko poučeval in si s tem pridobil pedagoške izkušnje. Do danes je pridelal 37 let pedagoškega staža na omenjeni gimnaziji. Na srednji Tehnični šoli v Mariboru je predaval več strokovnih predmetov, prav tako na Ljudski univerzi  Maribor.

S fotografijo se ukvarja preko 40 let, zadnje čase pa najde več dragocenega časa za to dejavnost, zato je podkrepil znanja in aktivnosti na tem področju.  Z razstavo fotografij se je javnosti prvič predstavil pred dvema letoma na III. Gimnaziji v Mariboru.  Namenil jo  dijakom omenjene gimnazije, saj je razstava sovpadala v dogajanja ob priliki 150. jubileja šole. Z razstavo je dal motiva dijakom, da so organizirali foto krožek , saj je fotografija ena od možnosti kreativnega preživljanja prostega časa tudi mlade generacije. Preteklega januarja je v Radencih , v DOSOR- ju predstavil svoje fotografije pod naslovom MOJI POGLEDI. Ker je Leon velik ljubitelj narave in vsega lepega, nas je s fotografijami povabil v svet le te.

Februarja lani se je tretjič samostojno  predstavil javnosti v avli Dijaškega doma Lizike Jančar v Mariboru z razstavo fotografij pod naslovom VAMOS ALA PLAYA. Poleg omenjenih samostojnih nastopov, se je Leon predstavil javnosti tudi v skupinskih razstavah , najsi bo to pod okriljem foto kluba Maribor, ali na skupinskih razstavah Likovnega društva Gornja Radgona, saj je član omenjenih društev. III. Gimnazija v  Mariboru, je ob  svojem 150. Jubileju obstoja organizirala pregledno razstavo pod naslovom PROFESORJI IN DIJAKI , kjer je Leon Gobec sodeloval z nekaj fotografijami.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.05.2014 ob 15:08 trim gost

      hvala luka za predstavljeno

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.