https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

AHA Muri spet ne kaže najboljše - odločitev o njihovi usodi bo znana do 23. maja

17.05.2014 ob 13:00  

AHA MURA tik pred stečajem.

 

Davčna uprava je vložila zahtevek za stečaj podjetja AHA MURA saj ni bilo poravnanega 6,26 milijona davčnega dolga. O tem, da je podjetje AHA MURA spet v velikih težavah, smo pisala že velikokrat. Tokrat je predlog za stečaj sprožila sama Davčna uprava in zahteva poravnavo dolga do naslednjega petka, kar je bilo podano na sodni obravnavi včeraj. Solastnica AHA MURE ima tako še nekaj dni časa, da poskuša rešiti finančne težave nekoč ponosnega podjetja v Pomurju »Mure«.  Iz različnih virov lahko povzamemo, da Lukančičeva do danes še ni uspela poravnati vsega davčnega dolga in o tem tudi ni želela razpravljati.

FOTO: RTVSLO

Največ nelagodja in skrbi obstaja med zaposlenimi, ki so stečaj že doživeli v letu 2011, ko je potem uspešni del podjetja na novo pričel delovati pod vodstvom Mojce Lukančič in Nigela Petra Buxtona.

Torej zaposleni so spet v čakanju, kaj jim bo prinesel »črni« petek in ta trenutek se postavlja pod veliko vprašanje dejstvo, ali bo Lukančičeva uspela do petka poravnati ves dolg. Ta rok ji je namreč na obravnavi na sodišču postavil stečajni sodnik Franc Granfol. A bo AHA MURI uspelo ponovno zaživeti? Dogodke bomo spremljali v naslednjem tednu in o njih tudi poročali.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.05.2014 ob 14:41 Brez vsega gost

      Stecaj smo doziveli oktobra 2009, ka vas popravim in od tistega casa mnogi z mano vred nismo dobili sluzbe. Ostali brez vsega in zivotarimo iz meseca v mesec. Po novem so se nam tudi penzije odmaknile za 2 ali 3 leta. Kje je tu pravica za cloveka, komu je mar kako smo in kako zivimo ?Kje so nase odpravnine ? Kako preziveti in kje so sluzbe na raspolago ?Veliko vprasanj in nobenega odgovora nega na nasa vprasanja ! Ali bo res kaj iz tega da vsah tisti, ki so ostali bodo imeli za racune in poloznice ?

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.05.2014 ob 14:44 tarzan gost

      Ta rejsan stara kobila zobata mi je malo čudna se nič več ne hrže.No toti sindikat in svet delavcev mislim rito lizci so tudi omouknili tako je baje v toti muri bol ližeš stari rit bol si cenjen.Povrh nesposobno vodstvo in pisarniški lenuhi ki morajo spančkat in se skrivat po teh luknjah baje imajo 200 ležalnikou da se morajo vleč celo od lenuharjenja in 4 ure počivat dnevno.LUKANČIČKA pa vam laže kot prasica in vse vaše vodstvo kajti kdor laže ta i krade banda lenuherska.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.05.2014 ob 15:22 larifari gost

      Ta zgodba o investitorjih,je podobna tisti,pri športnem društvu Mura 05 in vemo,kako se je vse skupaj končalo!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.05.2014 ob 16:49 Nekdanja murašica gost

      Hvala bogu in moji pameti, da sem že pred leti odišla iz te gnile Mure, ge san pistijla svoje najlepša leta, pa žao mi je za vsaki dinar, tolar pa evro, keri je šou za tej gnili sindikat. Nekda san bila tak nora, ka san mislila ka je samo Mura služba, pa ka te nede nišče vzel, pa neje tak. Trbej se potruditi, najdi delo, ka domov ne pride. Če ščejš delati si pripravleni obrniti še vsaki kamen ka najdeš delo. Te pa ugotoviš, ka je v Muri bila uživancija in smo samo fejst "gučali kak delamo", nej pa se pretegnoli od dela. No, eni so si pretejgnoli jezike. Pa glavo gor in gremo naprej!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.05.2014 ob 17:12 Oglasi gost

      23.5.2014 to je po racunih numerologinje stevilo 8 . Ta stevilka pa naj bi pomenila zrelost, financno stabilnost. in obilje. In ce temu verjamemo se bo dobro izslo za delavce Mure. Upam in zelim da bo tako.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.05.2014 ob 17:34 Del R gost

      Ja tak zlufta de dau nikši "domnevni investitor" na prvo roko, par milijonov. Daj nehajmo se končno enak vsi slepiti že. Ka je tau resan norca delanje od vseh akterjev.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.05.2014 ob 17:44 ZORICA gost

      Res je laže ko hodič in zraven sindikat in svet delavceu gnilobe ene pocrkajte golazen.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.05.2014 ob 20:17 milf gost

      Samo sindikat pa sindikat....saki reden delavec se san pobriga za delo....kero misle ka je za njega najbolse.....se vijde ka so eni se v komunizme....pomali de trbelo delati....nej pa kukate pa civkate....

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.05.2014 ob 22:46 poštenjak gost

      Politiki nabirajo zdaj glasove in oblubljajo, kaj vse treba naredit, da zaženemo gospodarstvo. Zakaj niso prišli zdaj v Muro in zakaj jih ni nišče povabil od vodilnih. Sindikata v Sloveniji sploh ne rabimo, ker ni učinka nobenega. Slovenski delavec je priden in izgoret in to glih zaradi nesposobnih vodilnih, ki svoje neznanje in nesposobnisti porinejo na delavce. Problem v podjetjih so vodilni ljudje in ne delavci, ki delajo pošteno in žal odgovarjajo za vse. Nemški upokojenci uživajo v pokoju in jih je polno v termah, naši pa životarijo iz dneva v dan. Slovenija žal umira na obroke in ni videt, da bo kaj bolje.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.05.2014 ob 15:35 Sesti cut gost

      Pa bo bolje sigurno. Vse se enkrat konca in pravica vedno najde svojo pot- postenjak. Nekje za eno leto ali malo vec se bo obrnilo tako mi pravi sesti cut.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      19.05.2014 ob 9:26 smrkci gost

      Pri tej zgodbi imam samo še dodati,da je sodišče in politika eno veliko sranje v tej državi.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      21.06.2014 ob 12:20 jeben muro či je lukančičova gost

      Vsi delavci ste se z ovij smijali ka so pred vami daubili odpauvit. A zdaj se je vse spreobrnilo. Privauščila san van ka te vidli kak je biti brezposelen. Smijemo se drujgi zaj z vas.. Pa zaj si lukančičovo v rit porinite. Ka van je itak samo lagala ka bau pa bau tau nede nigdar. Ite jo kušnite zaj tisti ker ste blij tak nauri pa ste v njau vrvali.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.