https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zaradi slabega vremena Zelemenjava potekala kar v Mikk-u

Murska Sobota, 17.05.2014 ob 15:28  

V prostorih MIKK-a je danes potekala v sodelovanju s Hišo Sadeži družbe Murska Sobota druga vseslovenska zelemenjava. Ker postaja hrana vse bolj dragocena, je gospodarno ravnanje z njo toliko bolj pomembno. Če imate presežek določene vrtnine, jih lahko zamenjate z drugimi in hkrati dobite tisto, kar vam primanjkuje. Gre za vseslovenski dogodek, ki se je odvijal v številnih mestih po Sloveniji.

 

Kljub slabemu vremenu se je zbralo nekaj ljubiteljev pridelave vrtnin, ki so svoje viške želeli menjati z drugimi. Dogodka so se udeležili tako posamezniki kot društva, kot npr. Panonetum, ki si prizadeva za širjenje permakulture in obujanje starih načinov vrtnarjenja ter Eko-socialna kmetija Korenika z bogato ponudbo ekološko pridelanih izdelkov iz Prekmurja. Zaradi slabega vremena se je dogajanje iz grajskega dvorišča preselilo v prostore MIKKa. Obiskovalci in ponudniki so si menjavali prve pridelke, sadike domačih vrtnin, začimbnih, okrasnih rastlin in semena, vrtnarske knjige, izkušnje iz prakse, preostalo ozimnico itd. Del pridelkov in ozimnice, ki so po menjavi ostali pa so v sodelovanju s Centrom za socialno delo Murska Soboto podarili socialno ogroženi družini.

Sicer pa bo Zelemenjava postala v Murski Soboti stalnica, kot si kljub današnjemu malce slabšemu obisku, to želijo. Potekala bo vsako prvo soboto v mesecu na grajskem dvorišču sočasno z boljšakom. V prihodnje si lahko obetamo še »gvantomenjavo« in menjavo drugih predmetov.  

Avtorica: Ksenija Gider

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.