https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Gibanje in druženje vseh generacij na dnevu aktivne mobilnosti v Ljutomeru

Ljutomer, 17.05.2014 ob 16:49  

V soboto, 17. maja, se je v Ljutomeru odvijal 7. dan gibanja in druženja vseh generacij ter 3. dan aktivne mobilnosti Občine Ljutomer.


Izpred Doma starejših občanov Ljutomer, kjer je obiskovalce pozdravil direktor DSO Ljutomer Boris Sunko, je bil organiziran pohod »7. Dan gibanja in druženja vseh generacij«, tam pa je potekalo tudi merjenje krvnega tlaka in kratki kulturni program.

Udeleženci pohoda so se nato odpravili proti Glavnemu trgu, kjer so zbrane nagovorili podžupan občine Ljutomer Janez Vencelj, ravnateljica Vrtca Ljutomer Marija Pušenjak in ravnateljica OŠ Ivana Cankarja Ljutomer Darja Kosič Auer

Program se je nadaljeval z izvedbo različnih aktivnosti za celo družino. Pripravili so gibalni kotiček za najmlajše, svetovanje glede varnosti na kolesu, predstavitev peš in kolesarske karte mesta Ljutomer, predstavitev dnevnika potovanj, predstavitev zeliščarstva v vzgojno izobraževalnem procesu, pripravili so plesni kotiček za otroke, taborniško - planinski kotiček in druženje z maskoto (kasač Tinko).

Prireditev je zasnovana z namenom spoznavanja aktivnih oblik preživljanja prostega časa in kot doprinos k večji skrbi za lastno zdravje, zdravje vseh občanov ter h kvalitetnejšemu bivalnemu prostoru vseh občanov.

Kot so povedali, v vrtcih, šolah in tudi v lokalni skupnosti spodbujajo gibalne aktivnosti ne le zaradi oblikovanja zdravega, aktivnega življenjskega sloga družin in posameznikov, ampak tudi zaradi varovanja okolja. S tem uresničujejo tudi cilje strateškega načrta mehkih ukrepov aktivne mobilnosti.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija