https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Peter Podlunšek v Maleziji osvojil peto mesto

18.5.2014  

Ta vikend se je v Putrajayi v Maleziji potekala tretja dirka Red Bull Air Race. V razredu Challenger je nastopil tudi naš as Peter Podlunšek in osvojil peto mesto. Stopničke, na katerih je bil v Rovinju, je tokrat zgrešil za 0,2 sekundi.

Vremenske razmere v Maleziji so bile neugodne za letenje, tako je odpadlo tudi kar nekaj treningov, kar se je poznalo pri nekaterih tudi pri rezultatih.

Edini Slovenec v letalski smetani Peter Podlunšek je tokrat osvojil peto mesto, za stopničkami, na katerih je bil na tekmi v Rovinju, pa je zaostal majhnih 0,2 sekundi. Tako je bilo kar nekaj grenkega priokusa. "Vsekakor lahko povem da z letenjem na tekmi ter z napredkom od zadnjega treninga sem lahko zadovoljen. Užitek je bil se predati tehnično sicer ne preveč zahtevni progi vendar pa časovno dolgi z kar nekaj za dober rezultat ključnimi točkami. Občutek, ko da letiš na svojih krilih…


Temperature blizu 40C in izredno visoka vlaga so nam predstavljali še posebno velik izziv ostati telesno in mentalno pripravljen na napore. Naše tekmovalne Extre 330LX so skupaj z nami tudi precej težko zajemale sapo, komande so bile precej "prazne", vsaka najmanjša napaka te je lahko na koncu stala sekunde saj izgubjene energije in hitrosti več nisi mogel pridobiti nazaj," je zapisal Podlunšek na svojem Facebook profilu.

Podlunšek je tako v točkovanju po treh preizkušnjah, sam je nastopil le na dveh, na šestem mestu z osmimi točkami, prepričljivo pa vodi Francoz Le Vot, ki je doslej dobil vse tri preizkušnje. Naslednja tekma, ki se jo bo udeležil PP, je avgusta Ascot v Veliki Britaniji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.05.2014 ob 8:40 Gost gost

      "Naslednja tekma, ki se jo bo udeležil PP, je avgusta Ascot v Veliki Britaniji." PP? Ka nej je vredno ka bi ime pa priimek izpisali?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.