https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Bakovcih so zbirali sredstva za otroke brez bolečin

Bakovci, 19.05.2014 ob 12:30  

Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src in Večetnično kulturno, izobraževalno, turistično in športno društvo Bakovci sta minuli konec tedna pripravila štiridnevno dobrodelno prireditev, kjer so zbirali sredstva za nakup novega medicinskega aparata za neinvazivno merjenje bilirubina pri novorojenčkih.


Pestro dogajanje v Bakovcih

V sklopu akcije Za otroke brez bolečin – skupaj do novega aparata so v vaškem domu v Bakovcih in telovadnici OŠ Bakovci nastopila številna lokalna umetniška in kulturna društva, šole in ustvarjalci. V četrtek so z dramsko igro nastopili otroci VIZ Veržej, s komedijo Gremo mi na morje pa DU Lendava. V petek je potekal veseli večer z nastopom dramske skupine Zgrebaši iz Pečarovcev ter Macho in Mejke.

Sobota je bila namenjena najprej najmlajšim, za katere so pripravili rajanje z Dado Dardosa in Demien ter ustvarjalne delavnice, nastopili sta tudi dramski skupini OŠ Bogojina in Puconci. Sobotni večer je bil posvečen folklori, nastopili so KUD Gornja Radgona, KUD Bosanski diamanti iz Maribora, KUD Goričko, Ljudski pevci Porini pa počini, Violinke, Mladi Pomurci in plesna skupina Romano jiro iz Lendave. Nedelja pa je bila v znamenju mladih. Nastopili so mladi plesalci in glasbeniki kot npr. plesna skupina Frčafele, The Flow, Fire Flies, plesna šola Urška, InDirects, Flot, Zlata žila, Anja Kutoš in drugi. Prireditev se je končala z igro z naslovom Igra (Franc Saleški Finžgar) v izvedbi KUD Dobrovnik.

V nedeljo so se predstavili mladi, med nastopajočimi so bili: plesna skupina Frčafele, skupina Zlata Žila, The Flow, Plesna šola Urška, gimnazijski bend InDirects, skupina Flot. Večer se je zaključil z nastopom dramske skupine KUD Dobrovnik, ki se je predstavila z o Veriga.

Sredstva, zbrana z vstopnino in dobrodelnim bazarjem, bodo namenjena nakupu aparata za merjenje bilirubina na neizvaziven način za otroški oddelek Splošne bolnišnice Murska Sobota.

  

Avtor: Ksenija Glažar

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.