https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

FOTO: Podelitev nagrad zmagovalcem akcije »Vsak dan novinar, en dan nevladnik«

19.05.2014 ob 19:34  

Darjan Fujs, novinar Pomurca, je v četrtek v Mestnem muzeju Ljubljana, prejel nagrado za članek "Bumerang Sreče združuje otroke, naravo, šport in zabavo".

Letošnja nacionalna konferenca nevladnih organizacij pod naslovom "Še neodkriti potenciali sodelovanja z gospodarstvom", se je osredotočila na potenciale sodelovanja med gospodarstvom in nevladnimi organizacijami. S konferenco, ki je potekala v Hotelu Union, so prikazali potencial sodelovanja med nevladnim sektorjem in gospodarstvom, konkretne primere dobrih praks v Sloveniji in tujini ter preko izmenjave mnenj med udeleženci vzpostavili podlago za nadaljnjo uspešno razumevanje in sodelovanje.

Skupaj s slovenskimi in tujimi govorci so v okviru dveh vsebinskih sklopov predstavili uspešne oblike in možnosti partnerstev, znotraj katerih svoj interes uresničujeta nevladni sektor in gospodarstvo. Konferenca je potekala v treh delih, in sicer uvodni razpravi, vsebinskem razmisleku (paneli Čas, Denar in Znanje) ter v obliki predstavitve dolgoročnih partnerstev.

Ob bok konferenci pa je potekalo tudi večerno druženje s podelitvijo nagrad zmagovalcem akcije »Vsak dan novinar, en dan nevladnik« v Mestnem muzeju Ljubljana.

Avtorji najboljših prispevkov (od leve proti desni): Boštjan Najžar (Radio Prlek), Luka Lukič (MMC RTV Slovenija), Karin Sabadin (RTV Slovenija), Darjan Fujs (Pomurec.com), Natalija Planinc (Društvo Anbot Piran).

Naj spomnimo, Darjan Fujs je na povabilo Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja (LRF za Pomurje) in v sklopu akcije »Vsak dan novinar - en dan nevladnik« preživel dan na taboru s člani in udeleženci društva Bumerang sreče. Cilj akcije je bilo povezovanje medijev z NVO, z namenom, da delo nevladnikov spoznajo novinarji na svoji lastni koži in se za en dan prelevijo v nevladnika. Fujs je bil en dan nevladnik v društvu Bumerang sreče, kjer je nastal članek, ki je bil v začetku marca po glasovanju občinstva izbran za najboljši pisani prispevek, objavljen v tiskanem mediju ali na spletu. Vsem, ki ste glasovali za prispevek, se zahvaljujemo, obenem pa čestitamo našemu novinarju. Več o akciji si lahko preberete TUKAJ.

Celodnevno dogajanje pa je sklenilo neformalno druženje in mreženje v sproščeni atmosferi, za katero so z glasbeno kuliso in kulinarično izkušnjo poskrbeli kolegi iz Romani Kafenava, prve romske restavracije v Sloveniji.

FOTO: CNVOS

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.