https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Dosorju so stanovalci ustvarjali likovne podobe na tekstilnih vrečkah

Radenci, 22.05.2014 ob 14:00  

V Likovni delavnici je sodelovalo veliko stanovalcev, ki so oblikovali in tiskali vzorce na tekstilne večnamenske vreče. 

 

 

V Domu starejših občanov Dosor je bila za stanovalce organizirana umetniška delavnica. V precejšnjem zanimanju za ustvarjanje se je v skupnem prostoru zbralo mnogo interesentov obeh spolov. Tokrat so udeleženci risali ali tiskali vzorce na nekoliko večje večnamenske tekstilne vrečke. Pod vodstvom Tatjane Mijatovič in Dane Štrucelj so nastajali zanimivi vzorci v osnovnih barvnih odtenkih ali pa kot kombinacija mešanja barv. Kot barvila so bila uporabljena posebna tekstilna barvila, ki se po nanosu pod vplivom višje temperature fiksirajo na podlago,kar dopušča tako dotike kot drgnjenje, ne da bi se barvilo odstranilo.

Nekateri udeleženci se niso sprijaznili le z preprostim odtisom vzorca na podlago, temveč so izkazali svojo kreativnost z mešanjem barv ali pa prijeli čopič in sami narisali vzorce. Delo, ki ga je organiziralo Likovnega društva Gornje Radgone, je potekalo sproščeno in pod projektom "Teden vseživljenskega učenja", ki traja od 13. do 19. maja. Čeprav se je delo že zaključilo, so marsikateri udeleženci ponovno poprijeli za čopič in ustvarili nova likovna dela, ki jih bodo podarili ob posameznih dogodkih. V takšni delavnici se človek hitro zave, kako pomembno je medgeneracijsko sodelovanje in preprosto, kako lep dan nastane v dobri družbi ob medsebojnem sodelovanju, predvsem pa v želji po medsebojnem razumevanju.    

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.