https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Konzul pomurskega viteškega omizja postal Štefan Pavlinjek

20.05.2014 ob 17:38  

Potem ko je na 11. Viteškem zboru Združenja slovenskega reda vitezov vina, ki je leta 2004 nastalo iz nekdanjega konzulata Evropskega (Gradiščansko – Panonski) reda vitezov vina, v Rogaški Slatini, namesto dosedanjega ambasadorja Milana Kneževiča (Ljubljansko omizje), najvišjo funkcijo prevzel Franc Jankovič (Celjsko omizje), je prišlo tudi do večine sprememb vodstev v regionalnih omizjih. Trenutno namreč v Sloveniji, v devetih omizjih po vsej državi, deluje okoli 120 članic in članov omenjenega viteškega združenja.


Do zamenjave vodstva je prišlo tudi v Slovenskem redu vitezov vina, omizje za Pomurje, ki sodi med najbolj dejavna izmed vseh devetih omizij v Sloveniji. Dosedanjega konzula, Franca Škrabarja, sicer upokojenega direktorja Radgonskih goric, je namreč nasledil Štefan Pavlinjak, podjetnik iz Murske Sobote, ki je še pred časom bil predsednik Obrtno podjetniške zbornice Slovenije, tajnik omizja pa je še naprej ostal  Zlatko Borak.

Vitezi skrbijo za dvig kulture pitja vina, ohranjanje običajev povezanih s slovenskim vinogradništvom in vinarstvom, promovirajo slovenska vina doma in v tujini, razglašajo žlahtna in plemenita vina v Sloveniji. V okviru vsega tega pa je, po prepričanju dosedanjega ambasadorja reda Milana Kneževiča, dvig domoljubja. V Slovenskem redu vitezov ne more biti vsakdo. Vitez namreč postaneš, če imaš določene kvalitete ter le na povabilo članov tega reda. Moraš biti vinogradnik ali vinar, častilec vin, spoštovati moraš vinsko kapljico, jo promovirati in širiti kulturo pitja vina, moraš biti domoljub.  Slovenski red deluje v devetih viteških omizij (Pomurje, Ptuj – Ormož, Maribor, Celje, Ljubljana, Omizje za Dolenjsko, Posavje in Belo krajino, omizje za Slovensko Istro in Kras ter Omizje Brda in Vipava), najvišji skupni organ pa je Svet reda.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.05.2014 ob 13:21 Gost gost

      Ka je to za maškarade? Se mi počasi svita, zakaj prekmurski rojak, vsaj delno prekmurski, poje bolj star, bolj nor.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.05.2014 ob 15:09 77 gost

      Ma ka de ti vteški naslov če pa ne smiš spiti eden špricer pa te udba stavi pa te kazni, pa nema vize če si peški eli pa z avtom.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.05.2014 ob 15:42 gost gost

      Ma veze, če si vitez ali nej. Niti nej trbej biti vitez, folga ka si poslanec. Spigeš preveč, podvoziš pešca, priznaš, odstopiš, potem pa ugotovijo, ka nisi bil pijan. In tau na Inštituti za sodno medicino. Za dva dnij. Prinas te pelajo v Rakičan in takoj vzemejo krv.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.05.2014 ob 18:13 Charlie gost

      Kar se Bogu spodobi, se biku ne spodobi. :)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.05.2014 ob 20:35 dusan gost

      pista kalko si placo za te naziv viteskega omizja saj tvoja denarnica ni trpela trpela je placa tvojih zaposlenih baraba gnila

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.05.2014 ob 21:02 feri gost

      zato pa so dobili zaposleni v gostilni oz. hoteli Štrk 10% menšo plačo.....drži se ti samo korita pa si kopaj pod sebej vej vred z nami neboš nika sebov v grob neso.....

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.05.2014 ob 9:16 gostilničar gost

      samo neka van poven, ge san tude gostilničar, pa tak velkeh plač kak jih majo pri Lovenjake nega nige, samo za primer (pa znan iz prve roke), kelnar ma 1200 plače, v kunje kujarce po 1000 eur plače, ena obična čistilka 900 eur plače...če pa gledate nas v Termaj 3000 vsi smo na minemalce!!!! pa hotel Diana, malo se poznaimlite kakše bedne plače majo tan moje kolege, katastrofa, vsi na minemalce, pa ga ne gučin kelko zaposlenih je pri ton Lopvenjake, kelnar tan dela sakše druge den, luksuz,ges tudi iden za takšo plačo včase ta delat!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.