https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Murski Soboti navdušil koncert zborov in orkestrov glasbene šole

Murska Sobota, 22.05.2014 ob 7:30  

V Gledališču Park v Murski Soboti je potekal koncert zborov in orkestrov učencev in učenk Glasbene šole Murska Sobota, na katerem so nastopili otroški in mladinski pevski zbor, orkester flavt in klarinetov ter godalni, harmonikarski, pihalni in simfonični orkester. Program je povezovala Tjaša Žalig, prostovoljni prispevki za vstopnice pa so bili namenjeni Šolskemu skladu Glasbene šole Murska Sobota.


Učenci in učenke Glasbene šole Murska Sobota so na koncertu v različnih zasedbah pokazali svoje znanje in sposobnosti. Pod mentorstvom Felicite Heric Taškov je nastopil otroški pevski zbor, ki se je predstavil s skladbami “Nikoli slabe volje”, “Po vodi plava” in “Hiša”. Mladinski pevski zborje nastopil pod mentorstvom Gabriele Bratina in zapel skladbe “Dajte, dajte”, “San se šetao” s solo petjem Anje Kutoš in “Svet prelep je”. Zbora sta se predstavila tudi v skupni izvedbi in pod mentorstvom obeh mentoric nastopila še s skladbo “Zapojmo skupaj” ob spremljavi Boštjana Lašiča na trobenti.

Orkester flavt je z mentorico Melanijo Gradečak zaigral skladbi “Walk like this” in “Jungle dance”, orkester klarinetov pa se je z mentorjem Željkom Ritlopom predstavil s skladbo “A whole new world”.

Godalni orkester je nastopil pod mentorstvom Polone Žohar ter se predstavil z Mozartom, Meyerjem in otroškim koncertom v C-duru za klavir in godalni orkester, kjer je na klavir zaigral Leonard Kobal. Pod mentorstvom Danijela Matkovića je nastopil harmonikarski orkester, ki se je predstavil s skladbama “Poema” in “Ruska fantazija”. Kot predzadnji je nastopil pihalni orkester z mentorjem Boštjanom Lašičem ter predstavil skladbi “Pastirček” in “Forge Ahead”. Kot zadnji se je predstavil še simfonični orkester z mentorjema Polono Žohar in Boštjanom Lašičem ter s skladbama Schuberta in Tchaikovskega zaključil koncert. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.