https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO: Gusar Berti navdušil radgonske otroke

Gornja Radgona, 23.05.2014 ob 7:10  

Na Ljudski univerzi Gornje Radgone je Gusar Berto popeljal mlade nadobudneže v svet pomorskih pustolovščin.


Na Ljudski univerzi v Gornji Radgoni so ponovno uživali najmlajši prebivalci. Potekala je lutkovna predstava Gusar Berto. Zgodba o gusarju Bertu je nastala izpod peresa avtorja in igralca Stena Vilarja, ki uprizarja mnogo predstav po celotni Sloveniji. Lutkovna predstava je potekala v predavalnici, v kateri se je zbralo ravno pravo število otrok, da so lahko udobno sedeli na tleh, čim bližje dogajanju. Otroci so pozorno sledili napeti zgodbi, v katri je bilo obilo smeha, glasbe in sodelovanja otrok.

Dogajanje se je pričelo že pred samo predavalnico, pred katero so starši z otroci napeto pričakovali, da se bodo odprla vrata. In ko so se, je razstavljena gusarska ladja takoj navdušila otroke. Gusar Berto je napeto zgodbo pričel s pesmijo, ob kateri so otroci prav požirali njegove besede. Zgodba je prikazovala gusarjevo življenje, v katerega se po naključju vpletel mlad fant Luka. Brez strahu poprosi gusarja Berta, da mu sname papirnatega zmaja, ki se je ujel na strehi ladje. Gusar mu ugodi in kmalu se razplete pogovor med Lukom in gusarjem, čeprav sam gusar Berto tega ni želel.

Gusarja je spremljal tudi papagaj, kakršne poznamo iz pomorskih povesti. Gusar prav tako oblikuje svojega zmaja, ki pa je veliko večji od Lukčevega. Vendar, kljub temu, da Berto ni želel družbe, podari mlademu Luku ogromnega zmaja, za katerega oba ugotovita, da mu manjka rep. Zgodba se razpleta ob glasbi in dogodivščinah gusarja Berta in Luka. Med njima se stke veliko prijateljstvo, ko gusar izda svojo skrivnost. Zgodba je polna simbolov prijateljstva, o katerem igralec ob zaključku nagovori še starše, in pove, da je prijateljstvo toliko močno, kolikor sami vlagamo vanj. Srečanje je gusar popestril s skupinskim plesom, med katerim so poskakovali, se vrteli in peli skoraj vsi obiskovalci predstave. Za zaključek so se otroci slikali za pravo gusarsko skupinsko fotografijo.   

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.