https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti predstavili rezultate uspešne sezone odbojkarjev Panvite Pomgrad

Murska Sobota, 22.05.2014 ob 16:00  

V VIP sobi Extra Maxa v nakupovalnem središču Maximus Murska Sobota je Športni klub Pomurje deset predstavil uspehe ekip Panvita Pomgrad v tekmovalni sezoni 2013/2014 in domače igralce reprezentance Slovenije. O rezultatih in uspešni sezoni so spregovorili Roman Ratkai, član UO ŠK Pomurje deset, Dejan Fujs, športni direktor in trener 1. moštva, Miha Žalig, trener mlajših selekcij, Urban Drvarič, mladinski reprezentant Slovenije in Aljoša Bogožalec, članski reprezentant Slovenije. Prisotna je bila tudi ekipa mini in male odbojke ter članska ekipa Panvita Pomgrad.


Odbojkarski klub Panvita Pomgrad iz Murske Sobote se ponaša z več 10-letno tradicijo ter aktivno deluje in utrjuje tradicijo odbojke v Pomurju. Članska ekipa Panvita Pomgrad nastopa v prvi državni odbojkarski ligi, v kateri zaseda visoka mesta.

Zbirka medalj ekip Panvita Pomgrad kompletna

Kot je povedal Ratkai, so v letošnji tekmovalni sezoni 2013/2014 naredili zgodovinski uspeh, saj so se po 20-ih letih uvrstili v finale, se dostojno zoperstavili evropski ekipi ACH Volley-ja iz Ljubljane in zasedli 2. mesto v državnem prvenstvu ter si zagotovili nastopanje v evropskih pokalih. V letošnji sezoni beležijo velike uspehe v mlajših kategorijah, kjer so z dvema selekcijama (mini in malo odbojko) v finalu državnega prvenstva.

Finale državnega prvenstva v mini odbojke je bilo odigrano 10. maja v Braslovčah, kjer je ekipa Panvita Pomgrad postala državni prvak Slovenije. Za najboljšega igralca v finalnem turnirju je bil izbran Dino Vinkovič. Finale državnega prvenstva v mali odbojki je bilo odigrano 17. maja v Mariboru, kjer je ekipa Panvita Pomgrad osvojila bronasto medaljo. Za najboljšega igralca v  finalnem turnirju je bil izbran Žan Vori.

Letos najuspešnejša sezona v zgodovini kluba

"Posebej ponosni smo na rezultate mlajših selekcij, kjer otroci dokazujejo, da sodijo v sam vrh Slovenske odbojke. V novi sezoni bodo odbojkarji Panvita Pomgrada nastopili v interligi, kjer pa še niso znani vsi pogoji za igranje," je pojasnil Ratkai. Po bededah Fujsa, si želi dovolj podpore in interesa, da se klub Panvita Pomgrad predstavi tudi v Evropi. Če se bodo udeležili interlige, je namreč odvisno od samega organizatorja, v nasprotnem primeru bodo v naslednji sezoni nadaljevali prvenstvo v domačem prvenstvu. Kot je še dodal Žalig, upa, da se bodo uspehi mlajših selekcij slišali tudi po osnovnih šolah ter si predvsem želi, da bi se številčno še bolj okrepili.

 

Pavlovič, Bogožalec in Drvarič z izjemnimi dosežki

V klubu se ponašajo z dvema reprezentantoma v članskih selekcijah Slovenije,Urošem Pavlovičem in Aljošo Bogožalcem ter z enim reprezentantom v mlajših selekcijah Slovenije, Urbanom Drvaričem. Drvarič je prispeval pomemben delež k uvrstitvi Slovenije na evropsko prvenstvo na Češkem, Pavlovič in Bogožalec pa sta se kvalificirala za evropsko prvenstvo v Bolgariji in Italiji. Soboški odbojkarji so se med drugim tudi vključili v humanitarno akcijo za pomoč poplavljenim območjem v Srbiji ter Bosni in Hercegovini, od koder izhaja tudi njihov član Dejan Pelemiš.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.