https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Tudi v MIKK-u potekala dobrodelna akcija zbiranja pomoči

Murska Sobota, 23.05.2014 ob 11:33  

Po celotni Sloveniji že cel teden zbirajo razna sredstva za pomoč prizadetim v poplavah na Balkanu, v Murski Soboti pa se je podobni akciji včeraj pridružil tudi MIKK. To je bila njihova prva akcija zbiranja sredstev za žrtve poplav na Balkanu, v prihodnje bodo s tem še nadaljevali, načrtujejo pa tudi organizacijo dobrodelnega koncerta za žrtve poplav.

 

V dobrodelni akciji so zbirali konkretne potrebščine, ki jih ljudje trenutno najbolj potrebujejo, kot so konzervirana hrana, higienski pripomočki, čistila, gumijaste rokavice in škornji, otroške potrebščine (pleničke, vlažilni robčki, razkužila), dezinfekcijska sredstva, zaščitne maske, žepne svetilke, hrano za živali in pa kot najbolj potrebno ustekleničeno vodo.


Akciji so se pridružili na pobudo Biljane Piljagić, ki izvira iz Prijedora v BIH, sedaj pa živi v Ljubljani. Zbirali so točno določena sredstva, kot pravi Biljana, le to kar ljudje ob obisku teh krajev dobesedno prosijo. Odločili so se, da bodo sredstva razdelili najbolj prizadetim, to je točno določenim družinam v Doboju, ki so pomoči najbolj potrebne. Zbrana sredstva bodo direktno iz kombija delili ljudem. Osebno bo Biljana s svojo ekipo zbrana sredstva kljub svoji službi dostavila v BIH kar sama.

Avtorica: Ksenija Glažar

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.