https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Občina Križevci: Sprejeli zaključni račun proračuna in potrdili DIIP in IP projekta »Nadzidava ZD Ljutomer«

Križevci, 27.05.2014 ob 9:30  

Na 25. seji občinskega sveta Občine Križevci so svetniki obravnavali Elaborat za področje obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja, ki ga niso potrdili. Sprejeli so zaključni račun občinskega proračuna za lansko leto ter se seznanili s poročilom Nadzornega odbora. Potrdili pa so Dokument identifikacije investicijskega projekta in Investicijski program za projekt »Nadzidava Zdravstvenega doma Ljutomer«.


Elaborat 2014 s poročilom za leto 2013 in planom za leto 2014 za izvajanje javnih služb oskrbe s pitno vodo, odvajanja in čiščenja odpadnih voda in drugih storitev, ki so povezane z javno službo v Občini Križevci je predstavil direktor Javnega podjetja Prlekija d.o.o. Davorin Kurbos, ki pa svetnikov ni prepričal, in tako so elaborat na glasovanju zavrnili, predvsem na podlagi nestrinjanja z določitvijo obračunavanja cen oskrbe s pitno vode.

Poročilo Nadzornega odbora o opravljenem nadzoru ZR Občine Križevci za leto 2013 je predstavila predsednica odbora Darinka Uršič. Kot je povedala, so bile izpostavljene predvsem nekatere postavke iz socialnega varstva, in sicer pravica do družinskega pomočnika, pomoč družini na domu, pri uporabi stanovanja in stroški storitev v zavodih za odrasle. Nepravilnosti niso ugotovili, ter so tako podali občinskemu svetu predlog za sprejetje zaključnega računa proračuna lanskega leta. Svetnikom je bil predstavljen Zaključni račun proračuna Občine Križevci za leto 2013, ki so ga sprejeli.

Nadzidava Zdravstvenega doma Ljutomer

Svetniki so na seji sprejeli predloga sklepa o potrditvi Dokumenta identifikacije investicijskega projekta (DIIP) in Investicijskega programa (IP) za projekt »Nadzidava Zdravstvenega doma Ljutomer«. Vrednost investicije znaša 713.055,10 evrov (upoštevan je tudi strošek nabave opreme), vire za financiranje pa zraven investitorja ZD Ljutomer in Občine Ljutomer prispevajo še preostale okoliške občine (Križevci, Razkrižje in Veržej). Gradnja nadzidave se bo izvajala v letošnjem letu.

Nadzidava obstoječega pritličnega dela objekta je predvidena v vzhodnem traktu atrijske zasnove. Nadzidava zajema tudi rekonstrukcijo veznega dela na JV nadzidave, kjer je predvidena dozidava dvigalnega jaška in vgradnja dvigala za gibalno ovirane osebe. V novo zgrajenem delu je predvideno nadaljevanje namembnosti, in sicer zdravstvene dejavnosti in upravnih prostorov.

Gre za obnovo prostorov novih referenčnih ambulant, sodobne čakalnice, dvigala in ureditve boljšega dostopa za težje gibljive osebe, izgradnjo sodobnih in tudi invalidom dostopnejših sanitarij, predavalnice ter prostorov za podporne službe. Posledično se bodo sprostili dodatni prostori za vzpostavitev nekaterih novih procesov, kot je npr. sprejemno-informacijska pisarna, ki bo izboljšala komunikacijo s pacienti in dostopnost storitev ZD, izboljšali se bodo pogoji dela specialističnih ambulant, pridobljeni bodo prostori za obravnavo inficiranih pacientov na otroško-šolskem dispanzerju, prav tako pa bo omogočeno koriščenje lažje dostopnega pritličja predvsem v medicinske namene.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.