https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Izgradnja vodovodnega sistema C se bo pričela

Ljutomer, 24.05.2014 ob 9:00  

Včeraj, nekaj minut pred poldnevom je bila podpisana pogodba za izvedbo in izgradnjo vodovodnega sistema C.

 

V Ljutomeru je potekal svečani podpis pogodbe o izvajanju in izgradnji sistema C. Pogodba je bila podpisana ob 11:30 v prostorih Mestne hiše Ljutomer. V prejetem sporočilu za javnost so navedene informacije, da bi se projekt moral zaključiti v obdobju 20 mesecev.

Po izvedenih javnih naročilih za izbiro izvajalcev za izvedbo projekta Oskrbe s pitno vodo Pomurja - sistem C, je občina Ljutomer kot nosilka projekta po zaključeni reviziji in pravnomočnosti izbire podpisala še zadnjo izvajalsko pogodbo z izbranimi izvajalci. To sta družbi SGP Pomgrad kot glavni izvajalec in družba ESOTECH kot partner. Še zadnji sklop projekta Oskrbe s pitno vodo Pomurja sistema C zajema gradnjo transportnih vodovodov, kanalizacije in objektov za obdelavo vod. Občina Ljutomer je že v lanskem letu kot nosilna občina izvedla javni razpis za izbiro izvajalca gradnje in izbrala ponudnika za izvedbo gradnje objektov za obdelavo vod v skupni višini 10,2 milijona evrov, ki pa je zaradi revizije lahko šele danes sklenila izvajalsko pogodbo. Dela morajo biti zaključena v 20 mesecih po uvedbi izvajalca v delo, vključno z dvomesečnim poskusnim obratovanjem.

V projekt Oskrbe s pitno vodo Pomurja - sistem C je vključenih osem občin: Ljutomer, Apače, Gornja Radgona, Sv. Jurij ob Ščavnici, Veržej, Radenci, Razkrižje in Križevci. Županja Občine Ljutomer in koordinatorka projekta mag. Olga Karba je ob podpisu izvajalskih pogodb izrazila zadovoljstvo ob sklenitvi še zadnjih formalnosti in napovedala, da bodo vsa dela zaključena v določenih rokih. "Tako bomo vse sodelujoče občine učinkovito izkoristile ponujene možnosti sofinanciranja in zagotovile trajnostno oskrbo naših občanov s pitno vodo, ki postaja vedno bolj strateška dobrina." Povedala je še, da si bodo tudi v prihodnje na vseh občinah prizadevali, da bi maksimalno posodobili vso infrastrukturo, saj sta z njo povezani poleg prebivalcev tudi gospodarstvo in druge pomembne dejavnosti.

Vire za financiranje celotnega projekta Oskrbe s pitno vodo Pomurja sistema C so zagotovili Kohezijski sklad Evropske unije v višini 32.063.133,56 evrov, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, ter Vodni sklad v višini 7.640.882,44 evrov, ter proračun sodelujočih občin v višini 9.671.550,00 evrov. V okviru projekta za zagotovitev kakovostne pitne vode na sistemu C, bo zgrajen sistem oskrbe s pitno vodo, ki ga bodo sestavljali transportni, primarni in sekundarni vodovodi. Skupna dolžina omenjenih vodovodov z zaščito vodnih virov je 172.843 metrov, s tovrstnim sistemom pa bo do kakovostne pitne vode dostopalo 26.696 prebivalcev.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.05.2014 ob 11:40 postružnikova gost

      Lepo je županja zavlačevala s njenim občinskim proračunom in zavajala slovensko javnost, cela slovenja se smeji iz nje in jo prezira. Prihaja jesen resnice ki jo bo odpihnila na smetišče zgodovine skupaj s njenim članom hobotnice pisunom ki se mu bo smetišče zgodovine zgodilo v njegovi ks, za tem še v šicu in še bi lahko naštevali. Na sliki vidim zrinskega me prav zanima županja ne če upa v javnosti povedati, da ga je zaposlila nezakonito zakaj molči o sklepu sodišča? RACMAN je dobil tožbo.

      18 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.05.2014 ob 11:55 uuuuuuuuu gost

      postružnikova ......... Ko ste jo pa vnemo in klečeplazeči volili Karbovo pa niste imeli slabega mnenja kako to ? Če ste prepričani da je mimo vseh pravil zaposlila lahko prijavite in sprožite preiskavo .Končno pa od prvega do zodjega ste zagovorniki prijazne g.Karbove in ne skrivajte resnice .

      13 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.05.2014 ob 13:16 Zaveden prlek gost

      Kako lahko sedajpodpisuje in se hvali....a ni ona odstopila in izsiljevala...je ni sram celotno občino je vzelaza talca z 2.000.0000 evrov zadolževanja....kakose ima obraz pokazat sedaj....jaz bi na najenem mestu odšel nekam kje me nobedn ne bi poznal. Vse občanom pa bi se opravičil.....

      17 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.05.2014 ob 15:11 sodelavka gost

      olga karba prijazna? pa to je smešno ona je človek tisočerih obrazov. hinavsto, pretvarjanje, zavajanja in laži

      19 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.05.2014 ob 21:53 še res je gost

      bolnik je bolnik

      14 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.05.2014 ob 10:56 kkkkkkk gost

      sodelavka ;,,,;... Bolj hinavskih in sovražnih ni kot ste vsi večinoma ki spadate v Občino Ljutomer .Olga je vredna naziva NAJ Slovenka leta za svoje podvige posebej za požrtvovalnost .Koliko ur dela vloži brezplačno kaj pa vi ostali ?Kaj vam naša Olga gre v nos ?Za kaj se niste potegovali za mesto Župana--nje ?Koliko škode na trgu ztlakovci je bilo narejene za časa vladanja župana ?To ne pišete .Lahko pred Olgo samo hodite klečeplazeči . lp

      10 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.05.2014 ob 11:56 gost gost

      to je ona županja,ki je odstopila od koordinatorstva projekta, a se vam ne zdi da je to hinavsko sprenevedanje.

      16 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.05.2014 ob 12:28 oli gost

      Mi naše županje ne domo in ji bumo stoli ob stroni .Vij eni izmečki pa neste pri moji düši vredni da sonce na vos sveti .Želim da vas bo župonja tužila za ne resnične besede frdami kmetje zarukani ne razgledani in zaostoli .Županja bori za nas ljudi ne za sebe za to prosim je ne obsojajte poglejte napredi po svoje nuge .Izrodki

      9 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.05.2014 ob 12:49 pipo gost

      Toliko se ni nikoli naredilo koliko se je za čas kak je Županja naša Olgica .Z njeno pomočjo smo vsi okoličani nekaj dobili in pridobili za to pa držite jezike za ZOBMI !!!

      9 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      25.05.2014 ob 13:09 soseda gost

      Vem da se naša Olgica vsem dopade najbolj pa je da dela dobro za občino in vseh nas .To je nekaj titih malo ki pišejo čez Olgico da bi jo izpodnesli ampak naša Olgica je na trdnih nogah in pametna .Olgica prebivalci Občine Ljutomer smo ti hvaležni in ti želimo še veliko let dobrega in poštenega dela . Lep pozdrav soseda !

      8 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      25.05.2014 ob 14:06 Verženec gost

      Takoj jo zamejamo za Petovara! Izobražena, inteligentna, poštena, načelna... pa še lušna. Olga, škoda, ka si ne verženka! :)

      4 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      25.05.2014 ob 15:15 Lotmeržanec gost

      Ljutomer zmore več, tako slabega županovanja nikoli več.....

      12 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      25.05.2014 ob 16:25 domačinka gost

      Pišite in govorite kaj čete pred Olgo ga ni .Če bi vsi župani tako dobro in pošteno delali kot Olga potem ne bi na Goričkem prodajali občinske zgradbe .Olga le z dvignjeno glavo na prej .Ne daj se da te nekaj ne pismenih lolekov pod kopa .Poščij se na njih . lp

      10 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      25.05.2014 ob 21:41 amx-2 gost

      böga sirotika , ko pa niti navadne korespodence in tem sestankov ne obvlada - osebno preverjeno !

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      28.05.2014 ob 21:48 mestna hiša - galileo gost

      ko vidim sliko njenega veličanstva mi direkt pride, pa ne tisto na kar mislite , pride mi da bi bruhal

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      29.05.2014 ob 23:26 džoni gost

      Ti kkkkkkk še pisati ne znaš. Domov si pelji Olgico. Ti oli se tudi slovensko nauči, ker se te komaj razume. Tudi ti si Olgico domov pelji. Jeseni bomo rekli Olga zaj pa rejsan folga. Dovolj škode je narejene. Ne rabimo takih, ki imajo magisterij Kranjske Sorbone. Rabimo takega, ki zna nekaj narediti. Olgica, tika-taka...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      30.05.2014 ob 7:14 cveto dolžnik gost

      za olgo se pojavlja isti pr kot se je za lukšićem , lukšić je pogrnil spomladi olga pa bo jeseni

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.